Ιτούδης: «Παίξαμε έξυπνα, βγάλαμε σκληράδα»

Metrosport Team26 Αυγούστου 2023

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με το δεξί στο Mundobasket 2023, κερδίζοντας 92-71 τη μαχητική Ιορδανία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Δημήτρη Ιτούδη να αναφέρει πως είναι ευχαριστημένος από την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του στο παρκέ.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την αφοσίωση, την προσπάθεια όλων και φυσικά για τη νίκη. Αρχίσαμε όχι καλά, αλλά στη συνέχεια πήραμε την ώθηση που θέλαμε από τη σκληράδα που βγάλαμε. Πήραμε μια διαφορά που μας έδειξε πώς πρέπει να παίζουμε. Οδηγήσαμε σε αρκετά λάθη τους αντιπάλους στο διάστημα αυτό και πήραμε τα ριμπάουντ. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ και δεχτήκαμε 27 πόντους. Όμως στο τέλος παίξαμε έξυπνα, βγάλαμε τη νοοτροπία και την άμυνα που έπρεπε», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «H Ιορδανία έβαλε κάποια τρίποντα και επέστρεψε στο ματς. Έχουν κάποιες αρετές, αλλά είχαμε 17 επιθετικά ριμπάουντ. Ο Λαρεντζάκης ήταν πρώτος σκόρερ σήμερα, αλλά αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Αυτό λέει πολλά για την ομάδα μας. Ο καθένας πρέπει είναι χαρούμενος με τον ρόλο που έχει κι αυτό είναι σημαντικό σε αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε. Είναι μια καλή πρεμιέρα, όλοι συνείσφεραν, αλλά τώρα πρέπει να δούμε τα επόμενα δύο παιχνίδια. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε και όσους ήρθαν από την Ελλάδα».

Για το παιχνίδι με τις ΗΠΑ, δήλωσε: «Περιμένω φυσικά ένα πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια εξαιρετική ομάδα, παίζει καταπληκτικό μπάσκετ και έχουν φτιάξει ένα σπουδαίο ρόστερ που όμως αποδίδει πολύ καλά αμυντικά. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα από αυτό το ματς. Έχουν πολλές αρετές και θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να τους αντιμετωπίσουμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.