Ηθελέστα και παθέστα!

Metrosport Team08 Ιανουαρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Η διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος επιβάλει στην ομάδα, εν προκειμένω του ΠΑΟΚ, να διαθέτει σε όλα τα παιχνίδια τη δύναμη και την ικανότητα να κατακτήσει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Χθες ο Δικέφαλος έδειξε ότι έχει αδυναμίες τις οποίες ένας αντίπαλος που διψούσε για τη νίκη, όπως ο Άρης, μπορεί να τις εκμεταλλευτεί. Θεωρητικά ο Λουτσέσκου κατέβασε σχεδόν την καλύτερη ενδεκάδα.

Αυτό το «σχεδόν» δεν αποκαλύπτει αλλά γιγαντώνει μέσα το μυαλό μας τις «αμφιβολίες» που έχουμε, για το πόσο δύναται να συνεχίσει τα επιτυχημένα αποτελέσματα. Ο Άρης του πήρε 5 βαθμούς. Κάτι που δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό στους οπαδούς αλλά στην ουσία αποδεικνύει πως μια ομάδα μπορεί να απωλέσει ένα τίτλο που μέχρι χθες φαινόταν ότι έχει τον πρώτο λόγο να κατακτήσει. Το «σχεδόν» αναφέρεται σε δύο σοβαρά ζητήματα. Φταίξιμό μας είναι ότι δεν τα τονίσαμε στα γραπτά μας όπως θα έπρεπε. Μας εμπόδιζε ή μας ξεγελούσε η πρώτη θέση και οι συνεχόμενες νίκες. Το πρώτο λάθος είναι ότι ο Δικέφαλος δεν ξεκινά με Κωνσταντέλια.

Ο Λουτσέσκου στα προηγούμενα ματς το έχει επαναλάβει αρκετές φορές αυτό. Θεωρούσε, προφανώς, ότι αν έμπαινε ένας Κωνσταντέλιας ξεκούραστος θα έκανε τη ζημιά στον αντίπαλο πολύ πιο εύκολα. Χθες αποκαλύφθηκε, δυστυχώς με το μέγιστο αρνητικό τρόπο, ότι ο Κωνσταντέλιας χρειαζόταν από το πρώτο δευτερόλεπτο. Σ’ ένα ποδοσφαιρικό αγώνα δεν είναι μόνο να είσαι εσύ ξεκούραστος αλλά να κουράζεις και τον αντίπαλό σου. Ο ΠΑΟΚ με Μουργκ αντί Κωνσταντέλια άφησε τους παίκτες του Άρη με μια καλή αμυντική παρουσία να ξεπεράσουν εύκολα και δίχως μεγάλη κούραση το πρώτο ημίχρονο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΗΜΙΧΡΟΝΑ.

Το δεύτερο σκέλος του «σχεδόν την καλύτερη ενδεκάδα» έχει να κάνει με την απουσία επιθετικού παίκτη ικανότητας και αξίας όχι απλά να βοηθήσει αλλά να σταθεί και ο ηγέτης για τη διατήρηση ως το τέλος της πρώτης θέσης. Σ΄ αυτό η ευθύνη σε μεγάλο ποσοστό βαραίνει τη διοίκηση που ως τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε. Δε μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα δίχως σούπερ επιθετικό. Αυτή είναι η γνώμη μας καθώς και η άποψη του πιο ειδικού αλλά και του… πιο μικρού-σε ηλικία- οπαδού.

Όπως γράψαμε στο τελευταίο άρθρο μας ο Λουτσέσκου τηρούσε πάνω σε μια λογική που ανέπτυξε φέτος, ένα συγκεκριμένο τρόπο «στησίματος» της ομάδας και προγραμματισμό των αλλαγών λες και αγωνίζονταν ο ΠΑΟΚ σε υπολογιστή. Ήταν βέβαιο ότι κάποια χρονική στιγμή η λογική του θα κατέληγε σ’ ένα κουβά σκουπιδιών του μυαλού του μιας και στο ποδόσφαιρο πρέπει να εξελίσσεσαι και να μεταλλάσσεσαι. Ελπίζουμε το χθεσινό ματς να μη θεωρηθεί ως μια τυχαία απώλεια αλλά ως σημάδι το τι μπορεί να επακολουθήσει στο μέλλον. Εάν θέλει ο ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα πρέπει να αποκτήσει, με πρώτο τον σέντερ φορ, τους 2-3 παίκτες που χρειάζεται για να είναι πραγματικά αχτύπητος. Αλλιώς ας περιμένουμε την Ευρώπη τον Μάρτη μπας και κάνουμε εκεί κάτι γιατί στην Ελλάδα ήττες σαν του Άρη δεν θα είναι τόσο δύσκολο να επαναληφθούν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.