Ιταλία: Γιατί θα δίνεται άδεια οπλοφορίας σε νοσοκομειακούς γιατρούς

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2024

Την άδεια οπλοφορίας σκέφτεται να παραχωρήσει σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η ιταλική κυβέρνηση, με τις επιθέσεις στη χώρα να έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, το περιστατικό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση  ήταν οι επίθεση που εξαπέλυσαν σε βάρος του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Φότζια, οδηγώντας στον θάνατο μιας 23χρονης γυναίκας.

Μάλιστα, οι συγγενείς και φίλοι εκλιπόντος εισέβαλαν στο νοσοκομείο, κατηγορώντας το προσωπικό πως αυτοί ευθύνονται για τον θάνατο του αγαπημένου τους προσώπου, αποφασίζοντας να... επιδοθούν σε άνευ προηγουμένου ξυλοδαρμό των γιατρών. 

«Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, ο κίνδυνος είναι οι γιατροί να απομακρυνθούν όλο και περισσότερο από το εθνικό σύστημα υγείας», τόνισε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ιατρών.

Σύμφωνα με πόρισμα του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής (ISTAT), από τα ιταλικά νοσοκομεία λείπουν περίπου 100 χιλιάδες κρεβάτια συνήθους νοσηλείας και 12 χιλιάδες κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Επίσης, 12 από τις 21 περιφέρειες της χώρας δεν εγγυώνται την περίθαλψη που θεωρείται θεμελιώδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.