Ιταλία: Φίλοι αγκαλιάζονται πριν παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά

Παναγιώτα Απέργη03 Ιουνίου 2024

Τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις φίλοι στην Ιταλία, αφού παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του πλημμυρισμένου ποταμού Νατισόνε.

Ο λόγος για την 20χρονη Πατρίσια Κόρμος, την 23χρονο Μπιάνκα Ντόρος και τον 25χρονο σύντροφό της Κριστιάν Μολνάρ, που είχαν αποφασίσει να κάνουν μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού κοντά στο Ούντινε, στα βορειοανατολικά της χώρας, όταν ο ποταμός ανέβηκε σε επικίνδυνα επίπεδα μετά από μέρες καταρρακτώδους βροχής.

Οι δύο γυναίκες και ο άνδρας εθεάθησαν για τελευταία φορά ζωντανοί την Παρασκευή (31/5) να στέκονται μέχρι το μηρό μέσα στα στροβιλισμένα νερά του ποταμού σε ένα μικρό νησάκι, που βρίσκεται στη μέση του ποταμού.

«Τους πετάξαμε ένα σχοινί, αλλά τους κατάπιαν κυριολεκτικά τα νερά της πλημμύρας μπροστά στα μάτια μας. Τους βλέπαμε να εξαφανίζονται», δήλωσε ο Τζόρτζιο Μπάζιλε, επικεφαλής των Πυροσβεστών της επαρχίας του Ούντινε.

Μάλιστα, χθες (2/6) βρέθηκαν δύο πτώματα, που πιστεύεται ότι ήταν οι Κορμός και Ντόρος, περίπου 1 χλμ. από το σημείο όπου εθεάθησαν για τελευταία φορά. 

Όπως αποκάλυψαν τα ιταλικά ΜΜΕ, οι πυροσβέστες και άλλοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βάρκες και δύτες για να σαρώσουν το ποτάμι για οποιοδήποτε ίχνος του αγνοούμενου Μολνάρ, καταφέρνοντας να εντοπίσουν μόνο τη τσάντα μιας από τις δυο νεαρές και το κινητό με το οποίο έκαναν την επείγουσα κλήση SOS.

«Το κύριο στοιχείο δεν είναι τόσο η βροχή, όσο η δύναμη του ποταμού, τα πολύ ισχυρά ρεύματα. Υπάρχουν φαράγγια, υπάρχει μεγάλη δύναμη του νερού και ακόμη και για τους ειδικούς είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο», δήλωσε ο Μπάζιλε. 

Μέχρι στιγμής, οι οικογένειες των θυμάτων δεν προέβησαν σε κανένα δημόσιο σχόλιο αργά την Κυριακή, με εξαίρεση τη μητέρα της Κόρμος, που μίλησε στην ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera", αναφέροντας:

«Της είχα πει να μην πάει, γιατί ήταν κουρασμένη. Αλλά εκείνη είπε 'θα μείνουμε για λίγο και θα βγάλουμε μερικές φωτογραφίες. Έλα μαμά, μην θυμώνεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σφοδρές πλημμύρες έχουν προκαλέσει εκτεταμένο χάος σε ολόκληρη τη βόρεια Ιταλία σε περιοχές όπως το Μιλάνο, το Βαρέζε και η Κρεμόνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για περαιτέρω βροχές στη βόρεια Ιταλία αυτή την εβδομάδα. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.