Ισραηλινά ΜΜΕ: Το Ισραήλ γνώριζε πως η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση

Metrosport Team19 Ιουνίου 2024

Πλήρη γνώση του πλάνου επίθεσης της Χαμάς κατά ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων με στόχο τη σύλληψη εκατοντάδων ομήρων, είχαν οι Υπηρεσίες Πληροφοριών των ισραηλινών δυνάμεων (IDF) για περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν την 7η Οκτωβρίου, όπως αποκαλύφθηκε σε ρεπορτάζ του δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου του Ισραήλ, Kan.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με  ρεπορτάζ, η μονάδα του ισραηλινού στρατού που είναι επιφορτισμένη με τις παρακολουθήσεις και την συλλογή πληροφοριών, η Unit 8200, συνέταξε στις 19 Σεπτεμβρίου έκθεση με ενδελεχή δεδομένα για την εκπαίδευση αιρετών μονάδων της Χαμάς εν όψει των επιθέσεων αυτών. Οι αξιωματούχοι του τομέα των Πηροφοριών εντός της στρατιωτικής διοίκησης του νοτίου τομέα του Ισραήλ, στην οποία ανήκει και η Λωρίδα της Γάζας, γνώριζαν την έκθεση, αλλά την αγνόησαν, σύμφωνα με το Kan, που επικαλείται μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Βάσει πληροφοριών του Kan, μέσω εγγράφου που διανεμήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στην 143 Μεραρχία της Τσαχάλ, γνωστή και ως Μεραρχία της Γάζας, έγινε η ειδοποίηση του σχεδίου επίθεσης κατά στρατιωτικών βάσεων και κιμπούτς και την σύλληψη έως και 250 ομήρων, στους οποίους συγκαταλέγονται γυναίκες και παιδιά.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο που εξετάστηκε τότε ήταν η πιθανή είσοδος λίγων δεκάδων μελών της Χαμάς από τρία σημεία στο ισραηλινό έδαφος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.