Ισραήλ: Πόσο κόστισε η αναχαίτιση των ιρανικών πυραύλων

Metrosport Team14 Απριλίου 2024

Περισσότερο από ένα 1 δισεκατομμύριο κόστισε η αναχαίτιση των drones και των πυραύλων που εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου (13/4) το Ιράν. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται τον στρατηγό Ραμ Αμινάτς, πρώην οικονομικός σύμβουλος του αρχηγού του ισραηλινού επιτελείου, το κόστος της άμυνας υπολογίζεται γύρω στα 4-5 δισεκατομμύρια σέκελ (1,08-1,35 δισεκατομμύρια δολάρια).

«Μιλάω μόνο για την αναχαίτιση της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι Ιρανοί και όχι για τους τραυματισμούς οι οποίοι ήταν ελάχιστοι αυτή τη φορά.

Ένας πύραυλος Arrow που χρησιμοποιείται για την αναχαίτιση ενός ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πύραυλος «Magic Wand» κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια, συν των αεροσκαφών που συμμετείχαν στην αναχαίτιση των ιρανικών drones», ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» ο στρατηγός. 

Την ίδια ώρα, η ανταποκρίτρια στρατιωτικών θεμάτων της εφημερίδας «Israel Hayom», Λίλαχ Σοβάλ, ανέφερε ότι η ανάγκη να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιρανικές απειλές είναι πολύ μεγάλη, καθώς οι συζητήσεις στο Ισραήλ επί του παρόντος «περιστρέφονται γύρω από την αλλαγή της εξίσωσης».

«Το Ισραήλ επιτίθεται σε στόχους, προσωπικό και επιστήμονες του Ιράν εδώ και χρόνια, στη σκιά και στο παρασκήνιο, αλλά πρέπει να εξετάσειαν αξίζει να το κάνει, αφού στο παρελθόν πίστευε ότι θα μπορούσε να το κάνει χωρίς το Ιράν να ανταποδώσει», τόνισε η Σοβάλ.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.