Ισπανία: Τουρίστας βρήκε τραγικό θάνατο όταν καμπάνα εκκλησίας τον χτύπησε στο κεφάλι!

Metrosport Team15 Απριλίου 2024

Σε τραγωδία κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/4) η διεξαγωγή ενός τοπικού εθίμου στην πόλη της Ταραγόνα της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, ένας 30χρονος τουρίστας βρήκε τραγικό θάνατο όταν η καμπάνα μιας εκκλησίας τον χτύπησε δυνατά στο κεφάλι.

Το απίστευτο δυστύχημα συνέβη πριν από τις 7.30 π.μ. το πρωί της Κυριακής (14/4) όταν το θύμα επισκεπτόταν τον πύργο μιας εκκλησίας στο El Pinell de Brai, στην Ταραγόνα.

 Κάθε χρόνο, οι επισκέπτες καλούνται να ανέβουν στο καμπαναριό της εκκλησίας Sant Llorenç πριν από την Santa Magdalena romeria, μια γιορτή μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας πέθανε ακαριαία όταν μια καμπάνα που χτυπούσε για να αναγγείλει την τελετή τον χτύπησε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με αυτό το έθιμο, μια ομάδα κατοίκων ανεβαίνει στο καμπαναριό.

Αυτό συνέβη και με τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος μόλις έφτασε στην κορυφή, μια καμπάνα τον χτύπησε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Τριήμερο πένθος

Η δήμαρχος του Pinell de Brai, Laura Vallespí, κήρυξε τριήμερο πένθος μετά τον θάνατο του νεαρού άνδρα, ο οποίος καταγόταν από την πόλη Terra Alta. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Santa Magdalena έχουν επίσης ανασταλεί. «Υπήρχε πάντα η παράδοση να χτυπάμε την καμπάνα για τη Santa Magdalena», δήλωσε η ίδια.

 «Δυστυχώς, αυτό δεν είχε καλή κατάληξη σήμερα». Η δήμαρχος δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην παράδοση του χτυπήματος της καμπάνας.

 «Σίγουρα θα πρέπει να γίνει διαφορετικά. Θα αφήσουμε τη σημερινή ημέρα να περάσει γιατί είμαστε σε κατάσταση σοκ και στη συνέχεια θα το αξιολογήσουμε μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου, του συλλόγου Santa Magdalena και της εκκλησίας», είπε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.