Ισπανία - Κροατία: «Ταύροι» με τριάρα στην πρεμιέρα!

Χάρης Εμμανουηλίδης15 Ιουνίου 2024

Τρία λεπτά ήταν αρκετά για να δώσουν σκορ νίκης στην Ισπανία απέναντι στην Κροατία στην πρώτη αγωνιστική του Euro 2024, καθώς πρώτα ο Μοράτα στο 30΄και έπειτα ο Ρουίζ στο 33΄ της έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με την Κροατία να δυσκολεύεται να βγάλει αντίδραση και να παρουσιαστεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ στιγμές πριν τη συμπλήρωση των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Καρβαχάλ έκανε το 3-0 το οποίο παρέμεινε μέχρι το 90΄ δίνοντας στους Ισπανούς την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Ισπανία να έχει τα ηνία , να δίνει τον ρυθμό και να κάνει το παιχνίδι της στο Βερολίνο εκεί όπου χιλιάδες κροάτες είχαν κάνει το ταξίδι για να δουν από κοντά την Εθνική τους Ομάδα , ωστόσο το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τους ίδιους.

Η Ισπανία με τον Λαμίν Γιαμάλ στην ενδεκάδα της, με τον ίδιο να γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε Euro, σε ηλικία 16 ετών και 338 ημερών, μπήκε δυνατά με τον ίδιο στο 7΄να έχει την πρώτη του επέλαση από τα δεξιά , ωστόσο ο Αλβάρο Μοράτα δεν έπιασε όπως ήθελε το σουτ με τον Λιβάκοβιτς να μπλοκάρει με άνεση τη μπάλα.

Η «Φούριας Ρόχας» έψαχνε τους χώρους ανάμεσα στις γραμμές των Κροατών οι οποίοι άργησαν, αλλά κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και είχαν την πρώτη του τελική στο 23΄με τον Άντε Μπούντιμιρ ο οποίος έκανε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Στάνισιτς , με την προσπάθεια του να περνάει άουτ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα άνηκε δικαιωματικά στους Ισπανούς. Ο Φαμπιάν Ρουίθ είδε την κίνηση του Αλβάρο Μοράτα , ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Λιβάκοβιτς και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-0 ‘’παγώνοντας’’ έτσι τους Κροάτες τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χρόνου, αλλά οι ‘’φούρια ρόχα’’ δεν σταμάτησαν εκεί.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Φαμπιάν Ρουίθ από ‘’σερβιτόρος’’ έγινε αυτός που σκοράρει, καθώς αξιοποίησε τη συνεργασία του Γιαμάλ με τον Πέδρι και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έκανε το 2-0.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, έψαξαν την αντίδραση που θα τους έβαζαν στην εξίσωση της αναμέτρησης, ωστόσο οι δύο μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν με Μπρόζοβιτς και Μάγερ στο 34΄σταμάτησαν πάνω στον Σιμόν ενώ στο 41΄οι παίκτες του Ντάλιτς δεν μπόρεσαν να βρουν… εστία, με τους Γκβάρντιολ και Μπούντιμιρ να σπαταλούν μεγάλη ευκαιρία καθώς η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Σιμόν.

Πριν την ολοκλήρωση των 45΄, σε ένα σπάνιο γκολ για τον ίδιο και με το γκάζι πατημένο από τον τελικό του Champions League , ο ακραίος αμυντικός της Ρεάλ και της Εθνικής Ισπανίας , Ντάνι Καρβαχάλ, αξιοποίησε την πάσα του Γιαμάλ και έγραψε το 3-0.

Έψαξε αλλά δεν βρήκε το γκολ η Κροατία

Στο δεύτερο ημίχρονο η ένταση του αγώνα, έπεσε , η Ισπανία θέλησε να διατηρήσει το προβάδισμα της, χωρίς να ξοδέψει περισσότερη ενέργεια ενόψει και της συνέχειας στον όμιλο με Ιταλία και Αλβανία, ενώ η Κροατία ήθελε να βρει ένα γκολ το οποίο θα άφηνε καλύτερη γεύση στο φινάλε της αναμέτρησης.

Η πρώτη φάση του δεύτερου 45λεπτου άνηκε στην Ισπανία που στο 52΄ με τον Γιαμάλ είχε την τελική ωστόσο ο Λιβάκοβιτς είχε την απάντηση που χρειαζόταν , ενώ αντίστοιχα και ο ομόλογος του , Σιμόν στο 55΄’’απάντησε’’ στην προσπάθεια του Μπούντιμιρ ο οποίος θέλησε να μειώσει σε 3-1.

Στη συνέχεια οι Κροάτες ανέβασαν ταχύτητα, κέρδισαν έδαφος στον αγωνιστικό χώρο , προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ, ωστόσο η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι, με χαρακτηριστική τη φάση του 78ου λεπτού.

Τότε ο Ρόδρι ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μπρόζοβιτς έπειτα από μεγάλο λάθος του Ουνάι Σιμόν, με τον δεύτερο ωστόσο να αποκρούει την εκτέλεση του Μπρούνο Πέτκοβιτς , ο οποίος στη συνέχεια της φάσης σκόραρε ωστόσο όπως υπέδειξε ο διαιτητής αυτό έγινε από αντικανονική θέση με το 3-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι (59' Όλμο), Ρουίθ, Ρόδρι (86' Ζουμπιμέντι), Γιαμάλ (86' Τόρες), Γουίλιαμς (68' Μερίνο), Μοράτα (67' Ογιαρθάμπαλ).

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (65' Πάσαλιτς), Κόβασιτς (65' Σούτσιτς), Μπρόζοβιτς, Μάγερ, Κράμαριτς (72' Πέτκοβιτς), Μπούντιμιρ (56' Πέρισιτς).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.