Ισορροπία του τρόμου η πώληση Κωνσταντέλια

Δημήτρης Μπούζας08 Ιουνίου 2024

Όταν σε ένα πέρα ως πέρα αμερόληπτο και αντικειμενικό γκάλοπ 2.000 ΠΑΟΚτσήδων, το 90% συντάσσεται με ένα συντριπτικό «ΟΧΙ», το να προσπαθήσει το υπόλοιπο 10% να στηρίξει την δική του άποψη, μοιάζει με μία αίολη και μέχρις ενός σημείου αφύσικη αντίδραση. 

Αυτό το τελευταίο βέβαια δεν σημαίνει ότι αυτή η άποψη δεν είναι σεβαστή και ως εκ τούτου και συζητήσιμη. Χθες λοιπόν δόθηκαν οι ευκαιρίες σε πολλούς να τοποθετηθούν για το αν θεωρείται «λογική» - και επιβεβλημένη (!) – η πώληση του χαρισματικού Κωνσταντέλια. Τις κατέθεσαν αρκετές εκατοντάδες φίλων του συλλόγου και μέσα από αυτές διαπιστώθηκε ότι το καταλυτικό ποσοστό που είδανε στο γκάλοπ, δεν άλλαξε στο παραμικρό. 

Έλα όμως που κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην καταμέτρηση των απόψεων των εκπροσώπων της ενημέρωσης της πόλης μας, μη εξαιρουμένων και των ασχολούμενων με το ασπρόμαυρο ρεπορτάζ. Ναι… όπως το διαβάζετε. Και άντε να το κατανοήσεις πως κάποιοι που είναι γνωστοί για την «μεγάλη αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ», βάζουν με τα δυο χέρια την υπογραφή τους για την πώληση, αλλά βρε αδερφέ και φίλα προσκείμενοι προς το Δικέφαλο στην ίδια κατεύθυνση; 

Εν πάση περιπτώσει όμως, δίνεται με τη συγκεκριμένη εικόνα μια ακόμη ευκαιρία στους φίλους του ΠΑΟΚ, να διαλέξουν ποιους αξίζει να ακούνε και ποιους αντίστοιχα να διαβάζουν. Ειλικρινά βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση προσπαθώντας να ανιχνεύσω έναν τρόπο για να τοποθετηθώ σε αυτό το «μεγάλο θέμα». 

Εξάντλησα όλα τα αποθέματα της υπομονής, της κατανόησης, της υποχωρητικότητας και αν θέλετε ακόμη και της συναντίληψης. Ομολογώ όμως πως δεν τα κατάφερα. Μπήκα στον πειρασμό να ζυγίσω και να εκτιμήσω δικαιολογίες που δεν στέκουν και τις οποίες είχα αποκλείσει από την πρώτη στιγμή.

Δεν ήθελα να είμαι αφοριστικός και καταδικαστικός, ούτε για τη μία, ούτε όμως και για την άλλη μεριά. Ωστόσο δεν μπορούσα να αποστρέψω τα μάτια και την προσοχή μου από τα τόσα ευκρινή και ευανάγνωστα μηνύματα, που εκπέμπει αυτή η περίεργη και αμφιλεγόμενη κίνηση. «Η ανάγκη μας υποχρέωσε» λένε κάποιοι χωρίς να μας το πουν φανερά αλλά πάντοτε μέσω διαρροών. Με διαρροές προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω με προφανή σκοπό τον προϊδεασμό, όποιο θέμα δυσκολεύονται να το διαχειριστούν. 

Δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτή η τακτική είναι της έγκρισης του Ιβάν και αν υπάρχει πραγματικά μια δυσκολία, να βγει ο ίδιος μπροστά και απευθυνόμενος στον κόσμο του ΠΑΟΚ, να πει ακριβώς τι συμβαίνει. Αλήθεια πόσες φορές από αυτή εδώ τη στήλη και όχι μόνο εμείς καλέσαμε τον ηγέτη του ΠΑΟΚ να βγει ελεύθερα και να πει στον κόσμο ότι ακριβώς συμβαίνει, όσο δύσκολο και αν είναι, από τη στιγμή που γνωρίζει ότι όχι απλά οι ΠΑΟΚτσήδες θα το αποδεχθούν και θα το κατανοήσουν, αλλά θα τον στηρίξουν ακόμη περισσότερο.

Ο λαός του ΠΑΟΚ δεν είναι αχάριστος. Όμως θέλει αλήθειες και όχι διαρροές και παραπλανήσεις. Άλλωστε η οικονομική του ευρωστία δεν αμφισβητείται από κανέναν και φέτος το όνομα του βρίσκεται στη λίστα των υγιέστατων οικονομικών επιχειρηματιών. Ωστόσο εδώ μπορεί να τοποθετηθεί ένα ερώτημα επειδή συνεχώς αναφέρεται ότι υπάρχει δυσκολία στην εύρεση ρευστού. 

Οι έχοντες στοιχειώδη γνώση οικονομικών με την εικόνα που υπάρχει των τόσων επενδύσεων στην Ελλάδα του Ιβάν, των τόσων μεγάλων ακινήτων που είναι ιδιοκτήτης, των μετοχών των ομολόγων και γενικά του ευρύτατου κύκλου της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ερωτούν: Ήταν τόσο δύσκολο να βρεθεί ένα ποσό για να ξεκινήσουν οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ;

Έχοντας προ οφθαλμών την άμεση εγγύηση των εκατομμυρίων που κατά πάσα πιθανότητα να υπάρξει στις 3 προκριματικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ ή και το όχι ευκαταφρόνητο ποσό από τα διαρκείας, τα οποία ανοήτως δεν κυκλοφόρησαν αμέσως την επομένη από την κατάκτηση του τίτλου; Δεν υπάρχει στον κύκλο του ένας επιχειρηματίας να αναλάβει πολύ εύκολα μια τραπεζική διευκόλυνση; Μάλλον δεν θα υπήρχε, ούτε υπάρχει. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα. Σήμερα ο «όλος οργανισμός» κλυδωνίζεται από ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε και σαν σκέψη. Ευχή όλων είναι να κλείσει τον κύκλο του πριν αποσυντονίσει την ομάδα, η οποία βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας της. 

Όσοι δεν το κατάλαβαν ακόμη, ο ΠΑΟΚ είναι απέναντι στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Η πώληση του κορυφαίου ταλέντου του ελληνικού ποδοσφαίρου μοιάζει με μια ισορροπία του τρόμου που δεν συναρπάζει αλλά συνταράσει.

ΥΓ1: Διαβάσατε μήπως το πρωτοσέλιδο του «Γαύρου»; Όσοι ΠΑΟΚτσήδες είχαν την ατυχία να πέσει στο μάτι τους εξοργίστηκαν, καταράστηκαν, όντας όχι απλά ανέτοιμοι, αλλά ανήμποροι να συγκρατήσουν τέτοια οργή.

ΥΓ2: Ζητήσαμε πολλές φορές να μάθουμε γιατί ο Αλέξης Κούγιας, ο τέως περήφανος και περίφημος αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, έχει απομακρυνθεί και τηρεί σιγή ασυρμάτου. Πιθανότατα να προετοίμαζε τις χθεσινές δηλώσεις του για τις νέες ανίερες συμμαχίες. Πήρε πολύ παραμάζωμα και για να το κόψουμε, απλά του θυμίζουμε πως ήταν αυτός ο οποίος μαζί με το αφεντικό του συνωμότησαν και έφτιαξαν με τις ευλογίες ενός ανεκδιήγητου Υφυπουργού Αθλητισμού, το θεσμικό μόρφωμα της πολυιδιοκτησίας, με άμεσο σκοπό να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ. Χρόνια ολόκληρα «Ρώσο» ανέβαζαν και «Ρώσο» κατέβαζαν τον ηγέτη του ΠΑΟΚ. Δεν ξεχνιούνται αυτά. Όσοι τα ξεχνούν, δεν σέβονται την ιστορία του Δικέφαλου.

ΥΓ3: Μια καλή μεταγραφή ήταν να γίνει και αυτή χάλασε. Παγωμένη κολώνα στην ραχοκοκαλιά των ΠΑΟΚτσήδων. Ο Μαντί Καμαρά παρελθόν, έτσι τουλάχιστον ανακοίνωσε η ΠΑΕ του ΠΑΟΚ, που απέσυρε το ενδιαφέρον της από έναν αποδεδειγμένα αξιόλογο παίκτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.