Ισόπαλοι... από την άσπρη βούλα Γαλλία και Πολωνία

Metrosport Team25 Ιουνίου 2024

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Γαλλία και Πολωνία στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024. ΟΙ Γάλλοι πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση ενώ η Πολωνία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η Γαλλία είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως ο Σκορούπσκι κράτησε όρθια την Πολωνία όταν χρειάστηκε. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις στο έκτο λεπτό όταν ο Ζιελίνσκι έπιασε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Μενιάν έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε. Πέντε λεπτά αργότερα η Γαλλία έχασε την πρώτη της καλή στιγμή όταν Ντεμπελέ απέφυγε έναν αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα. 

Ο Μπαρκολά δεν εκτέλεσε, το έκανε όμως ο Ερναντέζ αλλά ο Σκορούπσκι παραχώρησε κόρνερ.  Στο 19΄οι Γάλλοι απείλησαν ξανά όταν ο Καντέ μοίρασε ωραία στον Ντεμπελέ μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Σκορούπσκι. Στο 38' οι παίκτες του Ντεσάν απείλησαν ξανά μετά από γέμισμα του Ερναντέζ από τα αριστερά, ο Ντεμπελέ με κεφαλιά βρήκε τον Σαλιμπά που έπιασε ένα ωραίο γυριστό σουτ αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Οι Πολωνοί απείλησαν με τον Λεβαντόφσκι αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Στο δεύτερο μέρος οι Γαλλοι μπήκαν και πάλι δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησαν τρεις φορές με τον Εμπαπέ. Στο 55' ο Ντεμπελέ κέρδισε πέναλτι, ο Εμπαπέ ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0. Η Πολωνία προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και στο 78ο λεπτό ο Σφιντέρσκι κέρδισε πέναλτι, ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά την πρώτη φορά αστόχη. Ο Μενιάν κουνήθηκε πιο γρήγορα και ο διαιτητής έδωσε επανάληψη και τότε ο έμπειρος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. 

Στο 82' ο Λεβαντόφσκι απείλησε ξανά όταν εκτέλεσε από την πίεση του Ουπαμεκανόαλλά η μπάλα πήγε ψηλά. 10 λεπτά αργότερα ο Εμπαπέ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Σκορούπσκι δεν πρόλαβε να σκοράρει.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Καντέ, Ραμπιό, Ντεμπελέ, Μπαρκολά, Εμπαπέ.

Πολωνία: Σκορούπσκι, Κίβιορ, Νταβίντοβιτς, Μπεντναρέκ, Ζαλέβσκι, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Μόντερ, Σιμάνσκι, Ουρμπάνσκι, Λεβαντόβσκι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.