Ισλανδία: Η λιωμένη λάβα έφτιαξε έναν λαμπερό λαβύρινθος!

Metrosport Team24 Αυγούστου 2024

Ένα μοναδικό θέαμα δημιουργήθηκε στη χερσόνησο Ρέικιανες, στην Ισλανδία, λόγω... λιωμένης λάβας! Σύμφωνα με το ισλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, η ηφαιστειακή έκρηξη ξεκίνησε την Πέμπτη στην Ισλανδία, που επί της ουσίας ήταν η έκτη από τον Δεκέμβριο και η ένατη από το 2021.

Μάλιστα, σε ορισμένα σημεία, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την έκρηξη, η οποία παρήγαγε σιντριβάνια λιωμένης λάβας, δημιούργησε έναν λαμπερό λαβύρινθο από εκρήξεις και «έβαψε» τον ουρανό σε πορτοκαλί. Η Γαλάζια Λιμνοθάλασσα, που αποτελεί ένα δημοφιλές γεωθερμικό σπα και τουριστικός προορισμός στην Ισλανδία, έκλεισε και απομάκρυνε τους επισκέπτες μετά την έναρξη της έκρηξης.

Στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκαν βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης, με ορισμένους χρήστες να κάνουν λόγο για μια «κάπως τρομακτική εμπειρία».

«Η έκρηξη προκάλεσε μια ρωγμή μήκους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, με τη λάβα να ρέει ανατολικά και δυτικά», ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισλανδίας. 

Κατά πληροφορίες, η λάβα δεν απείλησε την πόλη Γκρίνταβικ στα νότια, πάντως, η οποία έχει πληγεί από προηγούμενες εκρήξεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.