Ιρλανδία VS Ελλάδα-Για το 2Χ2: Ώρα έναρξης, κανάλια μετάδοσης

Γιώργος Μάντζιος10 Σεπτεμβρίου 2024

Με στόχο το 2Χ2 στον όμιλο η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, βρίσκεται από χθες στο Δουβλίνο και αντιμετωπίζει απόψε την Ιρλανδία (21:45 – ALPHA TV / NOVASPORTS).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να επαναλάβει ότι κατάφερε και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, όταν για τα προκριματικά του Euro 2024, επικράτησε με σκορ 2-0.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα με την Φινλανδία, αλλά παράλληλα έκανε λόγο και για πράγματα, που πρέπει να βελτιώσουν οι παίκτες του.

Άλλωστε, η Ιρλανδία έχει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από τη Φινλανδία και για αυτό τον λόγο ετοιμάζει κάποιες αλλαγές στο βασικό του σχήμα.

Ίδια η άμυνα-Αλλαγές από τη μέση και μπροστά

Κάτω από τα δοκάρια ο Βλαχοδήμος θα υπερασπιστεί εκ νέου την εστία του, ενώ δεξιά θα ξεκινήσει ο Ρότα. Στα αριστερά θα βρεθεί ο Τσιμίκας που είχε πολύ καλή απόδοση και ανεβάσματα με τους Φινλανδούς, ενώ οι Μαυροπάνος και Κουλιεράκης θα συνθέσουν εκ νέου το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αφού και καλή χημεία έδειξαν να έχουν και είναι απαραίτητοι απέναντι σε μια ομάδα που είναι δυνατή στον «αέρα». 

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως θα χρειαστούν περισσότερα τρεξίματα στον χώρο του κέντρου, με τον Σιώπη να διεκδικεί την θέση του Μπουχαλάκη στο «6». Μάνταλος και Μπακασέτας παραμένουν μπροστά από τον άσο της Κάρντιφ, ενώ αλλαγές αναμένονται και στα «φτερά» της επίθεσης.

Στα αριστερά είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Κωνσταντέλιας, ενώ την θέση στα δεξιά διεκδικούν οι Τζόλης και Πέλκας, με τον δεύτερο να έχει προβάδισμα. Τέλος, ο Ιωαννίδης θα είναι και πάλι στην κορυφή της επίθεσης.

Με σύμμαχο την παράδοση

Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει άλλες 5 φορές την Ιρλανδία, σε επίσημο και φιλικό επίπεδο και μετράει 4 νίκες και 1 ισοπαλία.

Η πρώτη φορά ήταν ένα φιλικό τον Απρίλιο του 2000 στο Δουβλίνο με την Εθνική να έχει προπονητή τότε τον Βασίλη Δανιήλ και να επικρατεί 1-0 με γκολ του Λάκη.

Ακολούθησε ένα φιλικό στην Λεωφόρο τον Νοέμβριο του 2002 με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς τέρματα, με την Ελλάδα να έχει στον πάγκο τον Ότο Ρεχάγκελ.

Το τρίτο παιχνίδι ήταν επίσης ένα φιλικό στο Δουβλίνο τον Νοέμβριου του 2012, με την Εθνική του Φερνάντο Σάντος να επικρατεί με 1-0 χάρη σε γκολ του Χολέμπας. Ακολούθησαν πέρυσι τα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro. Τον Ιούνιο του 2023 στην «Opap Arena», η Ελλάδα κέρδισε 2-1 με γκολ των Μπακασέτα (πέναλτι) και Μασούρα, ενώ για την Ιρλανδία είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κόλινς. 

Τέλος τον περασμένο Οκτώβριο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-0 στο Δουβλίνο με γκολ των Γιακουμάκη και Μασούρα και μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο.

Χωρίς τον αρχηγό τους οι Ιρλανδοί

Από την άλλη σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του αρχηγού της Ιρλανδίας και βασικού δεξιού οπισθοφύλακα Σίμους Κόουλμαν στο ματς με την Αγγλία, με τον άσο της Έβερτον να μένει εκτός και τον Εμποσέλε της Γουότφορντ να μπαίνει στην αποστολή και να ξεκινά (εκτός απροόπτου και στο βασικό σχήμα). 

Παράλληλα ο γκολκίπερ Μπαζούνου και ο χαφ Κάλεν παραμένουν τραυματίες, ενώ ο φορ Φέργκιουσον δεν δείχνει ακόμη έτοιμος να βγάλει 90λεπτο και μάλλον θα έρθει από τον πάγκο. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο ελίτ Νορβηγός Έσπεν Έσκας που δεν έχει σφυρίξει ποτέ αγώνα της Εθνικής μας ομάδας, ενώ βρέθηκε πέρυσι στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 για το ελληνικό πρωτάθλημα και παράλληλα έχει διευθύνει δύο παιχνίδια της ΑΕΚ στην Ευρώπη (με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Γουέστ Χαμ).

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (4-4-2): Κέλεχερ – Εμποσέλε, Κόλις, Ο΄Σι, Μπράντι – Ντόχερτι, Μολούνμπι, Σμολμπόουν, Σμόντικς – Ογκμπένε, Ιντά

ΕΛΛΑΔΑ (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας – Σιώπης, Μάνταλος – Πέλκας, Μπακασέτας, Κωνσταντέλιας – Ιωαννίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Έσπεν Έσκας (Νορβηγία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.