Ιρλανδία: Ισόβια σε 26χρονο για σεξουαλικό εκβιασμό ανηλίκων - «Αδυσώπητος παιδόφιλος»

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2024

Θύμα ενός αδίστακτου κακοποιού φαίνεται πως έπεσαν συνολικά 3.500 στο Νιούρι της Βόρειας Ιρλανδίας, με τον δράστη να κρίνεται ένοχος για ανθρωποκτονία αφού ένα από τα θύματα του αυτοκτόνησε.

Όπως αποκάλυψε το Associated Press, ο 26χρονος Αλεξάντερ Μακ Κάρτνει προσποιούνταν ότι ήταν έφηβη κοπέλα, πραγματοποιώντας επιθέσεις catfishing σε 3.500 κορίτσια με τα οποία ερχόταν σε επαφή σε πλατφόρμες, όπως το Snapchat.

Κατά πληροφορίες, ο 26χρονος ενθάρρυνε τα θύματά του να στείλουν προσωπικές φωτογραφίες του ή να προβούν σε ερωτικές πράξεις, απειλώντας τα ότι θα μοιραστεί τις εικόνες.

«Σε στενή συνεργασία με την αστυνομία, η εισαγγελική ομάδα μπόρεσε να αποδείξει με βάση τα ποινικά κριτήρια ότι οι πράξεις του McCartney προκάλεσαν τον θάνατο του κοριτσιού και ότι είναι ένοχος για ανθρωποκτονία», δήλωσε η Κάθριν Κιέραν, επικεφαλής της Μονάδας Σοβαρών Εγκλημάτων της Εισαγγελίας της Βόρειας Ιρλανδίας.

Μάλιστα, οι αρχές φαίνεται να έχουν εντοπίσει θύματα του 26χρονου σε συνολικά τριάντα χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ, με εκείνουν να ομολογεί εν τέλει την ενοχή του σε 185 κατηγορίες που αφορούσαν 70 παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας για ανθρωποκτονία.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο δικαστής δικαστηρίου στο Μπέλφαστ, Τζον Ο' Χάρα, καταδίκασε τον 26χρονο σε εικοσαετή ποινή φυλάκισης χωρίς δυνατότητα αναστολής, κάνοντας λόγο για έναν «αδυσώπητο και σκληρό παιδόφιλο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.