Ιράν: «Βροχή» πυραύλων πάνω από το Ισραήλ-Η στιγμή της επίθεσης

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2024

Δραματική κλιμάκωση παρουσιάζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς το απόγευμα της Τρίτης (1/10) το Ιράν εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίες έπληξαν στόχους σχεδόν σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και άλλες μεγάλες πόλεις του Ισραήλ, ενώ οι πολίτες της χώρας κλήθηκαν να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια.

Την ίδια στιγμή, τρομακτικά είναι τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν σε όλη της τη διάσταση την ένταση της επίθεσης.

Μπάιντεν: «Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή.

 Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τους συμβούλους τους σε θέματα εθνικής ασφάλειας. 

Η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά την έναρξη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ, αναφέρει: 

«Εξέτασαν την κατάσταση των αμερικανικών προετοιμασιών για να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσουν το προσωπικό των ΗΠΑ στην περιοχή».

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Αντίδραση, ωστόσο, και από ελληνικής πλευράς, καθώς όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (2/10) στις 16.30 θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ υπό το βάρος των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και από Λίβανο και από Ισραήλ το οποίο, εφόσον απαιτηθεί, θα ενεργοποιηθεί. 

Για την ώρα δεν έχουν ζητηθεί εκκενώσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.