Ηρακλής: Τι και ποιους φέρνει η συμφωνία με Μονεμβασιώτη

Γιάννης Τσερβίνης12 Ιουνίου 2024

«Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός είναι γλυκός» είπε κάποτε ο ελβετός φιλόσοφος Ζαν Ζακ Ρουσώ και αυτά τα λόγια του ταιριάζουν γάντι στην περίπτωση του Ηρακλή και του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. 

Τον ερχομό του οποίου περιμένει με άκρατη αγωνία αλλά και ενθουσιασμό ο λαός του Ηρακλή που όλα αυτά τα χρόνια έκανε ιώβεια υπομονή, περιμένοντας και αναμένοντας τον άνθρωπο που θα του αλλάξει level και θα τον επαναφέρει στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις. 

Σε αυτές που ήταν για δεκαετίες ολόκληρες, ως ένα από τα δυνατά «brand name» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας το προηγούμενο διάστημα προλείανε το έδαφος της ενασχόλησής του με τον Ηρακλή. 

Είτε με τη μορφή χορηγίας, είτε με την οικονομική του ενίσχυση κατά τη διάρκεια της χρονιάς, είτε με την «αποστολή» στενών συνεργατών του όπως οι Λευτέρης Βελέντζας και Βαγγέλης Αγγελής.

Η μόνιμη επωδός του σε κάθε «ενόχλησή» του για το ενδεχόμενο να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ήταν μία. 

Ή για την ακρίβεια τρεις που στην… πορεία έγιναν μία. Η εξασφάλιση αδειοδότησης. 

Η παραμονή στην κατηγορία επετεύχθη, η χρησιμοποίηση του Καυτανζογλείου «κουτσά στραβά» θα γίνει. Από τη στιγμή που και ο ίδιος είχε πληροφόρηση ότι ο Ηρακλής θα λάβει αδειοδότηση, το… νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι. Για τα καλά…

Συνέπεια, υγεία, όραμα

Ο ερχομός του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη στον οργανισμό του Ηρακλή εκτός από φρενίτιδα ενθουσιασμού στον κόσμο, φέρνει και μία σειρά ευχάριστων αλλαγών

Αρχικά στον Ηρακλή προσφέρεται οικονομική υγεία και συνέπεια. Είναι γνωστό ότι ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης δεν θέλει να χρωστάει, δεν θέλει να έχει οφειλές και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά και το έζησαν στον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και όσοι επιχειρηματίες συναναστρέφονται μαζί του. Φερέγγυος και συνεπής είναι δύο εκ των χαρακτηριστικών του.

 Το δεύτερο στοιχείο που φέρνει είναι η διοικητική σταθερότητα. Ο Ηρακλής πλέον «μεγαλώνει» διοικητικά έχοντας στην «κεφαλή» ιδιοκτήτη ισχυρό οικονομικά, με όραμα, φιλοδοξία και με έδρα την Αθήνα. 

Εκεί «παίζει μπάλα» επιχειρηματικά, γνωρίζει πρόσωπα, καταστάσεις, παράγοντες. Ισχυρή ωστόσο διοίκηση θα έχουν οι κυανόλευκοι και στη Θεσσαλονίκη, άλλωστε εδώ εδρεύουν, εδώ είναι το σπίτι τους.

Η παρουσία Μονεμβασιώτη τελειώνει τις ατελείωτες ώρες κούρασης, αναμονής, απογοήτευσης όσον αφορά την έλλειψη αδειοδότησης, τις οφειλές σε πρώην παίκτες, τις αφαιρέσεις βαθμών εξαιτίας παλιών «φιρμανιών», τη στοχοποίηση του Ηρακλή γιατί χρωστούσε σε… όσους μιλούσαν ελληνικά. 

Εξαιτίας διοικήσεων και μεγαλομετόχων που πέρασαν και δεν… ακούμπησαν, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Αυτό όμως που ίσως έχει μεγαλύτερη αξία από όλα τα προαναφερθέντα είναι ότι ο «Mr Βενέτης» με την έλευσή του στην οικογένεια του Ηρακλή φέρνει αυτό που έλειπε εδώ και χρόνια από τους φίλους της ομάδας. 

Το όραμα, τη φιλοδοξία, το ενδιαφέρον, την προσμονή… Την αγωνία να φτάσει ξανά η Κυριακή για να αποκτήσουν νόημα αυτές όλη τη χρονιά, για να «πάρει ζωή» ξανά το Καυτανζόγλειο και τα άλλα γήπεδα που θα αγωνίζεται ο Ηρακλής.

Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λέει μία έκφραση και όπως φαίνεται θα εφαρμοστεί στον Ηρακλή από το νέο «αφεντικό».

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης έχει μία ομάδα συνεργατών με τους οποίους συνυπήρξε και στον Απόλλωνα και τους οποίους έχει σε εκτίμηση. Κοινώς είναι αυτό που λέμε «αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται».

Προπονητής του Ηρακλή τη νέα σεζόν όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Μπάμπης Τεννές

Οι δύο άνδρες έχουν ισχυρή φιλία, αλληλοεκτίμηση και ο πολύπειρος τεχνικός διαθέτει το «Know how» των ανόδων ομάδων στη Super League 1.

Πόστο στον Ηρακλή-άγνωστο ακόμη ποιο- θα έχει βεβαίως και ο Λευτέρης Βελέντζας.

 Ο πρώην παίκτης της ομάδας που παρότι αγωνίστηκε μία μόλις χρονιά στον Ηρακλή αγαπήθηκε από τον κόσμο, βρέθηκε στη διαδικασία των πλέι άουτ στο πλευρό του Σούλη Παπαδόπουλου. Είναι στενός συνεργάτης του κ. Μονεμβασιώτη, γνωρίζει από Ηρακλή και θα έχει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια «αναγέννησης» του Ημίθεου.

Πολύ πιθανή είναι η «ενεργοποίηση» του Αντώνη Μανίκα στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Προσφάτως ο παλαίμαχος τερματοφύλακας μίλησε στη «Metrosport» με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Μονεμβασιώτη τον οποίο γνωρίζει και εκτιμάει. 

Πέρυσι ήταν στέλεχος του Αιγάλεω, διαμένει μόνιμα στην Αθήνα, η απόσταση αποτελεί ίσως ένα πρόβλημα, όμως αν κάνει… νεύμα να τον ακολουθήσει στη Θεσσαλονίκη ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ τότε είναι πολύ πιθανό να… μπει στο αεροπλάνο.

Ανθρωπος που γνωρίζει άριστα τον κ. Μονεμβασιώτη είναι και ο Βαγγέλης Αγγελής. Πρώην μάνατζερ παικτών, ξέρει την αγορά, βρέθηκε στον Ηρακλή για ένα διάστημα, όμως αποχώρησε έχοντας «χαλαστεί» οι σχέσεις του με τον κ. Ευγενίου. 

Η επιστροφή του πάντως στον Ηρακλή μόνο έκπληξη δεν θα προκαλέσει, με δεδομένο ότι όπως δήλωσε και ο ίδιος δημοσίως είναι κουμπάροι με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

Ετοιμος να τον πάει... Μύκονο

Προ μηνών ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης είχε αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον γιο του, Έκτορα. Κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, κάτι που γνώριζαν οι οπαδοί της ομάδας που μετέβησαν εκεί για να τον αποθεώσουν και να μιλήσουν μαζί του.

Ο ίδιος στη στιχομυθία που είχαν είχε συστήσει ηρεμία, να κοπάσει ο ενθουσιασμός, να στηριχτεί η ομάδα και η διοίκηση Ευγενίου για να επιτευχθεί ο αγωνιστικός στόχος.

«Ο Ηρακλής είναι βαριά άρρωστος ασθενής. Πρέπει να μπει στο χειρουργείο, να κάνει επέμβαση και μετά να αναρρώσει.

Οταν αναρρώσει και γίνει καλά θα πάει στη.... Μύκονο» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ηρθε λοιπόν για να κάνει πράξη τα όσα είχε πει εκείνο το βράδυ του Φλεβάρη...

Υγ. Θεωρώ αχαριστία και αγνωμοσύνη την έλλειψη σεβασμού και έστω ενός «ευχαριστώ», μεγάλου ή μικρού-όπως το νιώθει κανείς- στον Στράτο Ευγενίου.

Ναι, δεν μπόρεσε να «μεγαλώσει» τον Ηρακλή.

Ναι δεν πέτυχε αυτά που ήθελε και περίμενε ο κόσμος.

Ναι, έκανε πολλά και σοβαρά λάθη, παρασυρμένος θεωρώ πολλάκις από τους... πέριξ του.

Ομως χάρη σε αυτόν ο Ηρακλής μπήκε ξανά στον επαγγελματικό χάρτη του ποδοσφαίρου και πήρε ξανά «ζωή». 

Και αυτό δεν αλλάζει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


                        


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.