Ακραίος, φανατικός και κυρίως... κατευθυνόμενος ουδέποτε υπήρξα ούτε θα υπάρξω στη δημοσιογραφική-και όχι μόνο- ζωή μου.
Ούτε βεβαίως υμνητής των εκάστοτε διοικήσεων του Ηρακλή, επιλέγοντας σαν στάση ζωής και επαγγέλματος να ενημερώνω, αναδεικνύω και να σχολιάζω τα καλά και τα... στραβά.
Προ ημερών στηλίτευσα άλλωστε τον επιθετικό τρόπο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ που εξεδόθη μετά το τέλος του αγώνα με τη Νίκη Βόλου και αφορούσε παίκτες και (πρώην) προπονητές.
Οπως φυσικά και την πρώτη βιαστική, αχρείαστη και υπερβολική ανακοίνωση με την οποία ασκούσε δριμεία κριτική στον κόσμο για την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας.
Θεωρούσα και θεωρώ ακόμη ότι τα «οικογενειακά» θέματα πρέπει να λύνονται στο «σπίτι» και να μην κρεμιούνται στα... μανταλάκια.
Δίνοντας πολλές φορές «τροφή» σε σχετικούς, άσχετους, ευαίσθητους και επιλεκτικά ενθυμούμενους να «κράξουν» τον Ηρακλή.
Η ανακοίνωση αρχικά του προέδρου του ΠΣΑΠΠ Γιώργου Μπαντή και κυρίως η δήλωση του προέδρου της Super League 2 Πέτρου Μαρτσούκου δεν μου προκάλεσαν καμία έκπληξη. Αναμενόμενες και οι δύο...
Ο ένας θεσμικά πρέπει και οφείλει να υπερασπίζεται τους συναδέλφους του και ο άλλος το «προϊόν» και την αξιοπιστία.
Αλλωστε τι είναι αυτό που μας ευαισθητοποιεί εμπρός στην ανθρώπινη δυστυχία όπως αμφότεροι θεώρησαν ότι υπάρχει στον Ηρακλή του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη;
Προφανώς η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο, είναι μια πρόχειρη απάντηση.
Η αντίδρασή στην αδικία ή η διάθεση προσφοράς στον αδύναμο είναι μία άλλη.
Εδώ όμως υπάρχει «ψωμάκι» και επιλεκτική ευαισθησία των δύο προέδρων...
Τσιμουδιά για αδικίες, παρανομίες και πληρωμές παλαιότερων υποχρεώσεων
Το κοντινό 2017 συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου που πέρασε-και αυτό- στα «ψιλά».
Ο Ηρακλής λόγω αδυναμίας εξασφάλισης αδειοδότησης υποβιβάστηκε (εξωαγωνιστικά και πάλι) και παρέμεινε ο υποβιβασμένος βαθμολογικά Λεβαδειακός του Γιάννη Κομπότη.
Το σκανδαλώδες σε αυτή
την περίπτωση είναι ότι η αλλαγή στον
κανονισμό δεν είχε ενσωματωθεί ούτε
στην προκήρυξη του πρωταθλήματος ούτε
στον ΚΑΠ αλλά ήταν απόφαση της Εκτελεστικής
Επιτροπής της Λίγκας του 2015 που υιοθέτησε
και αποδέχθηκε η ΕΠΟ χωρίς όμως να την
έχει ενσωματώσει στους κανονισμούς
Την επόμενη χρονιά στην ίδια θέση βρέθηκε ο Παναθηναϊκός.
Η μεταχείριση στην αθηναϊκή ομάδα είναι διαφορετική-αυτό έλειπε- και η χαλάρωση στις προϋποθέσεις αδειοδότησης περισσότερες.
Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να «εξασφαλιστεί» υπό κανονικές συνθήκες και πλήρη εφαρμογή των νόμων οδηγούσε στον υποβιβασμό όπως συνέβη με τον Ηρακλή.
Φευ!
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της 3ης
Μαΐου 2018 οι ομάδες ψήφισαν υπέρ της
αλλαγής της ποινής με θετική ψήφο έντεκα
ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος,
Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα,
Απόλλων Σμύρνης, Λαμία), ενώ οι τέσσερις
ομάδες που ψήφισαν αρνητικά στην αλλαγή
της ποινής ήταν ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης,
ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς. Απούσα
ήταν η ΕΠΟ και ο Παναθηναϊκός τη... γλίτωσε.
Δε θυμάμαι προσωπικά τότε κανένας θεσμός, πρόεδρος ομάδας, κανένα συνδικαλιστής, ευαίσθητος ποδοσφαιρόφιλος να καυτηριάζει αυτή την «καραμπινάτη» αδικία που συνέβη.
Δεκάδες ποδοσφαιριστές του Ηρακλή αναγκάστηκαν σε αποχώρηση λόγω της κατάστασης που διαμορφώθηκε και της αδυναμίας να πληρωθούν εξαιτίας παράνομων αποφάσεων και των αρχών που έκαναν τα... στραβά μάτια.
Δεν μπαίνω καν στον κόπο να αναφερθώ στο αν εκδόθηκαν οργισμένες ανακοινώσεις και αν υπήρξαν τσιτάτα για απλήρωτους παίκτες από τον κακό Ηρακλή-και μόνο- αλλά με αναφορά σε πρόσωπα.
Με ονοματεπώνυμα (βλέπε Αντώνης Ρέμος, Σπύρος Παπαθανασάκης) όποιων άφησαν «πιστόλια» σε ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα αυτά να «κυνηγούν» εδώ και χρόνια τον Ηρακλή.
Οπως επίσης δεν είδα και δεν διάβασα καμία ανακοίνωση με την οποία θα χαιρετούσε με ικανοποίηση τη διάθεση του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη (με τα λάθη που έχει κάνει μέχρι τώρα) να «καθαρίσει» τους κυανόλευκους από τα βαρίδια του παρελθόντος.
Πληρώνοντας-δίχως να έχει καμία υποχρέωση- ο ίδιος ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν προ 10ετίας και βάλε στον Ηρακλή, με άπαντες να θεωρούσαν μέχρι πρόσφατα ότι αυτά τα χρήματα είναι χαμένα...
Καλή και χρυσή η ευαισθησία λοιπόν, αρκεί να μην είναι επιλεκτική.. Γιατί τότε γίνεται και ύποπτη.
Υγ, Καλό είναι όταν ο κ. Μπαντής τοποθετείται υπέρ των συναδέλφων του-και σωστά πράττει- για αποφάσεις ή ενέργειες που πλήττουν τα συμφέροντά τους να αναφέρεται ονομαστικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ξέχασε το Ηρακλής και Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.
Υγ 2. Ο κ. Μαρτσούκος καλό επίσης είναι ότι δεν μιλάει στο ραδιόφωνο του κ. Νταβέλη στη Λάρισα να επισπεύσει την εύρεση χορηγού για το Πρωτάθλημα.
Τελειώνει ο πρώτος γύρος και ακόμη οι ομάδες περιμένουν να δουν κανά ευρώ στα ταμεία τους...
Υγ 3. Τα παραπάνω δεν αποτελούν «αγιογραφία» του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube