Ηρακλής: Ανακοίνωσε την απόκτηση Γιαννίκογλου

Γιάννης Τσερβίνης18 Σεπτεμβρίου 2024

Στην επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Μάκη Γιαννίκογλου προχώρησε η ΠΑΕ Ηρακλής-Φούρνοι Βενέτη, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Metrosport.gr.

Για την επιθυμία του 31χρονου τερματοφύλακα να επιστρέψει στους κυανόλευκους υπήρχε άλλωστε σχετικό δημοσίευμα από τις 11 Ιουλίου 2023 και παρά το γεγονός τότε ότι ο Ηρακλής δεν είχε λάβει άδεια. 

Ένα χρόνο αργότερα, στα τέλη Ιουλίου ξανά είχε μεταφερθεί το «ζωηρό» ενδιαφέρον για να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα απόκτησής του δεν είχε ατονήσει σε καμία περίπτωση, όμως οι μεταγραφές πολύ γρήγορα τριών τερματοφυλάκων την... έφερε χρονικά πιο πίσω.

Αλλωστε το γεγονός ότι Στουρνάρας και Σόβα είναι άπειροι ακόμη, πόσω μάλλον σε ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό, δεν είχε περάσει απαρατήρητο από την τεχνική ηγεσία και μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και καιρό υπήρχε επικοινωνία.

Το πόσο ήθελε ο Ηρακλής ακόμη μία έμπειρη και ποιοτική θέση στο «1» φάνηκε στο φιλικό παιχνίδι με τον Καμπανιακό και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ερμή, στα οποία ο δε χρησιμοποιήθηκε λεπτό ο Στουρνάρας και μόλις πέντε ο Σόβα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«H ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΦΟΥΡΝΟΙ ΒΕΝΕΤΗ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με τον Μάκη Γιαννίκογλου καθώς υπέγραψε συμβόλαιο μονοετους διάρκειας.

Γεννήθηκε στην Καβάλα και η πρώτη και ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής του Α.Ο Ξάνθης. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ομόνοια Λευκωσίας το 2011, ενώ τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε με την Καβάλα στη Football League.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον Φωκικό το 2014, βρέθηκε στον Ηρακλή, με τον οποίον αγωνίστηκε στη Super League τη διετία 2015-17.

Tη σεζόν 2017-18 βρέθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο τέλος της περιόδου πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ. 

Το 2019 επέστρεψε στα Γιάννινα, ενώ το 2021 μετακόμισε στη Λιθουανία για να φορέσει τη φανέλα της Σουντούβα. Εκεί, αγωνίστηκε σε 26 αγώνες φορώντας ως βασικός τερματοφύλακας της ομάδας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Πανσερραϊκό και στην περσινή σεζόν αγωνίστηκε με την ομάδα της Καλαμάτας.

Διεθνής με την εθνική ομάδα Κ-17 και Κ-19, ενώ έχει συμμετοχές στο Europa League και στο Conference League.

Με δηλώσεις του στο Iraklis-fc.com αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην ομάδα του Ηρακλή-Φούρνοι Βενέτη τονίζοντας:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο σπίτι μου

Στόχος μας είναι να επιστρέψει η ομάδα εκεί που πραγματικά ανήκει.

 Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μονεμβασιώτη , την διοίκηση και το προπονητικό τιμ για την εμπιστοσύνη. 

Γνωρίζω πολύ καλά ότι όπλο του Ηρακλή είναι η δυναμική του κόσμου, που στηρίζει την ομάδα σε κάθε αναμέτρηση».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.