Ηρακλής Αμμουδιάς-Κουτογλίδης: «Τεράστια ψυχολογική ώθηση»

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2024

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας που έχει φορέσει την φανέλα του Ηρακλή Αμμουδιάς στα 72 χρόνια της ιστορίας του Απόστολος Κουτογλίδης στο σάιτ του Ηρακλή μίλησε για τη συμμετοχή της ομάδας του στη Γ Εθνική, τις εντυπώσεις του από το πρωτάθλημα και το παιχνίδι που προηγήθηκε.

Αναλυτικά: «Ξέραμε εξαρχής ότι το παιχνίδι με τον Άρη Αβατου θα ήταν πιο απαιτητικό απ' τα πρώτα τρία με τα φαβορί της κατηγορίας.

Ο λόγος ήταν πως έπρεπε να πρωταγωνιστήσουμε στον αγωνιστικό χώρο και να είμαστε αρκετά απειλητικοί σε μεγάλο βαθμό και σε διάρκεια. Επίσης μέχρι στιγμής σαν τερματοφύλακας, ένιωσα την μεγαλύτερη απειλή στο συγκεκριμένο παιχνίδι όπου ευτυχώς για μας, η άμυνα μας κατάφερε να είναι αποτελεσματική σε κάθε κίνδυνο που μας προκάλεσε η ομάδα του Αβατου.

Επομένως το αποτέλεσμα μας έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση και επιβεβαίωση ότι μπορούμε να προσαρμόζουμε την τακτική μας σε κάθε περίπτωση».

Πιστεύεις ότι ανάλογη θα είναι και η συνέχεια; «Κάθε αγώνας και κάθε αντίπαλος είναι μια ξεχωριστή πρόκληση για μας και αφού δείξαμε μέχρι στιγμής το ανάλογο πρόσωπο και σοβαρότητα στα 4 πρώτα παιχνίδια, θεωρώ ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και μπορεί να καταφέρει πράγματα που ίσως να μην πιστεύαμε εξαρχής.

Πάνω απ' όλα βλέπουμε το κάθε παιχνίδι με πλήρη ωριμότητα και συγκέντρωση. Θεωρώ ότι είμαστε ταπεινοί και πως με σκληρή δουλειά όπως ήδη κάνουμε θα έχουμε μια ανάλογη και αξιόλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Ο Ηρακλής θα μπορέσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα; «Όπως ανέφερα πιο πάνω πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Πρώτος μας στόχος είναι να κρατιέται η ομάδα μας μακριά από την ζώνη υποβιβασμού. Από εκεί και έπειτα ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε μέχρι τότε είναι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε αγωνιστική».

Οι φίλαθλοι της ομάδας τρέφουν μεγάλο σεβασμό και αγάπη στο πρόσωπο σου. Πως νιώθεις γι'αυτό; «Έχω την χαρά να βρίσκομαι στην ομάδα της Αμμουδιάς για 4η συνεχόμενη χρονιά. Τα συναισθήματα μου γι αυτόν τον σύλλογο είναι πάρα πολλά.

Είναι η πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική μου καριέρα που έχω τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια σε μια ομάδα. Το χειροκρότημα και τα χαμόγελα που έχω λάβει τόσα χρόνια από τον κόσμο, την διοίκηση και τους συμπαίκτες μου είναι χαραγμένα πολύ βαθιά μέσα μου. Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό επίσης και εγώ προς όλο το χωριό και η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη που ο κόσμος δίνει το παρόν σε κάθε βήμα της ομάδας.

Θέλω και ζητώ ακόμα, να συνεχίσουν να μας ενισχύουν ψυχολογικά με την παρουσία τους, καθώς οι φίλαθλοι πρέπει συνεχώς να αυξάνονται. Είναι ευλογία να υπάρχει αυτή η ομάδα στις υψηλές κατηγορίες και να έρχεται ο κόσμος και των διπλανών χωριών και πόλεων να βλέπουν την προσπάθεια μας».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.