Ιράκ: Τουρκικοί Βομβαρδισμοί εναντίον του PKK στα βόρεια της χώρας

Metrosport Team28 Ιουλίου 2024

Αεροπορικές επιδρομές εναντίον ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) σε ορεινές περιοχές του βόρειου Ιράκ εξαπέλυσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιθέσεις σημειώθηκαν κατά των θέσεων Γκάρα, Καντίλ και Άσος, με την Άγκυρα να κάνει λόγο για «νόμιμη άμυνα της χώρας».

«Ασκώντας το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα (...) διεξαγάγαμε αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεων τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ, στους τομείς Γκάρα, Καντίλ και Άσος», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Την ίδια ώρα, ο Καμράν Οθμάν, μέλος της ΜΚΟ «Community Peacemakers Teams», τόνισε ότι τα πλήγματα διήρκεσαν περίπου 45 λεπτά, χωρίς να αναφέρονται θύματα στις τάξεις των αμάχων.

Μάλιστα, η CPT σημειώνει ότι από τις 15 Ιουνίου έχουν καταμετρηθεί περί τους 230 τουρκικούς βομβαρδισμούς στο βόρειο Ιράκ, κάποιοι εκ των οποίων προκάλεσαν πυρκαγιές σε καλλιέργειες και προκάλεσαν εκτοπισμούς κατοίκων.

Από την πλευρά της Τουρκίας, ο Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του είναι «αποφασισμένη να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας» στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία, για την αποτροπή οποιασδήποτε παρείσφρησης «τρομοκρατών» στην τουρκική επικράτεια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.