IPhone 16 Pro και 16 Pro Max: Τι αλλάζει στις οθόνες τους-Πως λειτουργεί το AI

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2024

Η Apple παρουσίασε με κάθε επισημότητα τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max τα οποία υπόσχονται να είναι τα πρώτα "Pro" πανέτοιμα για την Apple Intelligence εποχή του iOS 18, με τις φήμες γύρω από τα χαρακτηριστικά τους να πέφτουν μέσα.

Στο θέμα του μεγέθους, πλέον, θα τα συναντάμε σε 6.3 ίντσες για το iPhone 16 Pro και στις 6.9 ίντσες για το iPhone 16 Pro Max, χωρίς να αλλάζει το κράτημα του κινητού μιας και μειώθηκαν τα bezels της οθόνης, διατηρώντας κιόλας την Pro Motion 120Hz ανανέωση οθόνης. Φυσικά και τα νέα Pro, όπως τα απλά 16άρια, έχουν το νέο Capture button.

Για αρχή, τα iPhone 16 Pro μοντέλα έρχονται εξοπλισμένα με τον ολοκαίνουργιο A18 Pro chip, κατασκευασμένο με 3nm τρανζίστορ 2ης γενιάς, ο οποίος είναι ο πιο ισχυρός επεξεργαστής από κάθε άλλο κινητό της αγοράς. Αποτελείται από 16 πυρήνες Neural Engine για να φορτώνει και να εκτελεί φόρτο εργασίας από την Apple Intelligence, την ΑΙ βοηθό του iOS 18. 

Χάρις αυτά η Apple υπόσχεται πολύ καλύτερη διάρκεια μπαταρίας, οι οποίες μεγάλωσαν σε χωρητικότητα (χωρίς να αναφέρει ακριβώς πόσα mAh), θα προσφέρει παράλληλα καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας, κάνοντας κιόλας τη δήλωση ότι το "iPhone 16 Pro Max θα έχει την καλύτερη μπαταρία από κάθε άλλο iPhone".


Η βελτίωση του A18 Pro Chip σε σχέση με το A17 Pro των iPhone 15 Pro μοντέλων είναι της τάξης του 15%, αλλά με 20% λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας. Οι νέοι performance και efficiency πυρήνες προσφέρουν εξελιγμένες μedia δυνατότητες με γρηγορότερες USB 3 ταχύτητες και καταγραφή ProRes βίντεο, αλλά και διπλάσια επεξεργασία δεδομένων στο video encoding.


H ανανεωμένη Fusion Camera των 48MP έρχεται με τον 2ης γενιάς quad-pixel αισθητήρα και ο νέος 48MP ευρυγώνιος (Wide Angle) φακός δείχνει να μην σκαλώνει σε καμία συνθήκη φωτισμού. Ο 5x telephoto φακός έρχεται και στο "μικρό" 16 Pro, όπως και στο 16 Pro Max, χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των δύο. Έτσι το μικρό iPhone 16 Pro αναβαθμίζεται σε σχέση με το περσινό 15 Pro και αποκτά τον επιπλέον φακό των 120mm. Το Capture button των 16 Pro θα μπορεί να χρησιμοποιείται για διάφορες τροποποιήσεις ρυθμίσεων επιτόπου στην κάμερα όπως το συνεχόμενο focus kαι η ρύθμιση του exposure. Παράλληλα χάρις την Apple Intelligence θα υπάρχουν νέα photographic styles τα οποία θα προσαρμόζουν τα χρώματα και τις σκιές τους σε πραγματικό χρόνο.


Στις Pro αναβαθμίσεις του βίντεο συναντάμε μια επιπέδου κινηματογραφικής ποιότητας αναβάθμιση, καθώς τα iPhone 16 Pro θα είναι τα πρώτα κινητά της Apple καταγραφή βίντεο σε 4Κ 120fps. Αυτό θα ισχύει τόσο σε HDR με Dolby Vision πρότυπο, αλλά και σε "ωμά", Apple Log και Apple ProRes αρχεία για επαγγελματικές παραγωγές. Μάλιστα, ο video editor του iPhone θα σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάζετε επί τόπου το framerate του βίντεο και να το μοντάρετε απευθείας π.χ. από τα 120fps στα 24fps.

Για να φλεξάρει η Apple τις νέες κάμερες των 16 Pro παρουσίασε και ένα βίντεο από τα γυρίσματα του νέου βιντεοκλίπ του The Weeknd. Οι συντελεστές και ο φωτογράφος του βίντεο κλιπ μίλησαν εκτενώς για τις δυνατότητες και την ευελιξία που τους έδωσε η έως και 4K 120fps καταγραφή βίντεο, με διάφορα πολύ εντυπωσιακά πλάνα να μιλούν από μόνα τους για την ποιότητά τους.


Κινηματογραφικού επιπέδου καταγραφή θα κάνουν και τα νέα 4 studio quality μικρόφωνα των iPhone 16 Pro, για ακόμη καλύτερη καταγραφή ήχου χωρίς επιπρόσθετο εξοπλισμό, μαζί με δυνατότητα Spatial Audio καταγραφής ήχου. Το Audio Mix χάρις την Apple Intelligence μπορεί να καταγράψει διαφορετικά κανάλια ήχου αλλά και ολόκληρα mixes ήχου. 

Η Cinematic επιλογή π.χ. θα αποκλείει εντελώς τους περιβαλλοντικούς ήχους από τα μικρόφωνα και θα εστιάζει στις φωνές των ηθοποιών, προσφέροντας έτσι μια κινηματογραφική καταγραφή ήχου. Από την άλλη το Studio Mix θα χαρίζει ένα εφέ στην ηχογράφηση σαν να έγινε μέσα σε στούντιο ηχογράφησης απογειώνοντας τις επιλογές και την ποιότητα ανάλογα με τα γούστα και την περίσταση της παραγωγής.

Οι αποχρώσεις τους φυσικά θα είναι μόνο για τα Pro μοντέλα, ξεχωρίζοντας έτσι τα ακριβότερα κινητά της ακόμη περισσότερο. Αυτά είναι τα νέα χρώματα: Black Titanium, White Titanium, Natural Titanium και το ολοκαίνουργιο Desert Titanium.

Τα τέσσερα νέα χρώματα των iPhone 16 Pro/ Pro Max:

Το iPhone 16 Pro (128 GB) θα ξεκινάει από την τιμή των $999 για το εισαγωγικό 128GB μοντέλο, ενώ το iPhone 16 Pro Max (για το εισαγωγικό μοντέλο 256GB) στα €1199. Οι προπαραγγελίες ανοίγουν την ερχόμενη Παρασκευή με την κυκλοφορία τους να γίνεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.