ΗΠΑ-Σκάνδαλο P Diddy: Oι 9 celebrities που τρώνε το μεγαλύτερο cancel

Metrosport Team12 Οκτωβρίου 2024

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τις ειδήσεις, ας δούμε λίγο τι έχει συμβεί ως τώρα. 

Πριν από δύο εβδομάδες, ο ράπερ P Diddy (πραγματικό όνομα: Sean Combs) συνελήφθη αφού φέρεται να χρησιμοποίησε «ορισμένους υπαλλήλους», συμπεριλαμβανομένων των «υψηλόβαθμων προϊσταμένων» για να «πραγματοποιήσει, να διευκολύνει και να καλύψει την κακοποίηση και το εμπορικό σεξουαλικό [κύκλωμα] του» που δρούσε μέσα από τα διαβόητα Freak Off parties του.

Στην αρχή, φαινόταν πως όλες οι κατηγορίες στόχευαν αποκλειστικά αυτόν, αλλά υπάρχει μια ανατροπή. Η κουλτούρα του cancel άρχισε να εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη σκηνή των διασημοτήτων. Πολλά γνωστά πρόσωπα που παρευρέθηκαν στα πάρτι του P Diddy νιώθουν τώρα την πίεση: η Paris Hilton, η Jennifer Lopez, ο Ashton Kutcher, ο Leonardo DiCaprio, oι αδερφές Kardashians, ο Jay-Z και η Beyoncé, και ένας μακρύς κατάλογος άλλων διασημοτήτων.

Όλοι οι παραπάνω είδαν ως πρώτη επίπτωση του cancel τους, να χάνουν εκατομμύρια followers από τα social media τους. Mόνο ο Jay-Z και η Beyoncé έχασαν σε λίγες ημέρες πάνω από 4.000.000 ακολούθους τους.

Ουσιαστικά κάθε A-lister των τελευταίων δύο δεκαετιών φαίνεται να έχει εμφανιστεί σε ένα από τα πάρτι του P Diddy. Οι θαυμαστές και οι επικριτές ανασκάπτουν οποιαδήποτε εικόνα διασημοτήτων με τον P Diddy — ακόμα κι αν έχουν τραβηχτεί πριν από χρόνια. Είσαι ξαφνικά ύποπτος αν έχεις ποτέ εμφανιστεί κάπου κοντά στον P Diddy, ακόμη και σε κάποιο τυχαίο γεγονός πριν από χρόνια. Έχεις φωτογραφία μαζί του; Ένοχος λόγω συναναστροφής.

Ο Usher διέγραψε όλα τα 7.000 tweets του. Ο Leonardo DiCaprio τώρα προσπαθεί να δείξει ότι πήγαινε στα πάρτι του P Diddy μόνο στην αρχή — και μετά σταμάτησε. Αλλά η Beyoncé και ο Jay-Z υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα. Ναι, ακόμα και αυτά τα πρόσωπα, που συχνά θεωρούνται απρόσβλητα. Σχολιαστές στα social media τους κατακρίνουν, κατηγορώντας το ζευγάρι ότι έκλεισαν τα μάτια στις πράξεις του Diddy. Ορισμένοι θαυμαστές μάλιστα υποθέτουν ότι το ζευγάρι μπορεί να ωφελήθηκε από το να παραμένουν κοντά στον Diddy. Και συνεχώς εμφανίζονται νέα βίντεο.

Πρόσφατα, ένα βίντεο 15 χρόνων ήρθε στην επιφάνεια όπου η Rihanna μιλά για το πώς ο Jay-Z την πίεσε να υπογράψει συμβόλαιο. Και υπάρχουν πολλά ακόμα τέτοια παραδείγματα. Το ίντερνετ δεν ξεχνά ποτέ, και το να βρεις λόγους για να κατηγορήσεις κάποιον είναι τώρα τόσο εύκολο όσο να σκρολάρεις σε παλιές αναρτήσεις.

Θύτες αλλά και θύματα του P Diddy

Ενώ άλλες διασημότητες αντιμετωπίζουν τις αντιδράσεις και την απειλή του cancel, ο Justin Bieber βρίσκεται σε διαφορετική θέση. Όλο αυτό το σκάνδαλο έχει στρέψει την προσοχή σε κάτι για το οποίο μιλά εδώ και καιρό — την εκμετάλλευση και τον χειρισμό των νεαρών αστέρων στη βιομηχανία.

Ο Justin Bieber μπήκε στη βιομηχανία σε ηλικία μόλις 12 ετών, και εκτοξεύθηκε στη φήμη στα 15 του. Έχει μιλήσει ανοιχτά για το πόσο δύσκολα ήταν τα πρώτα του χρόνια κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, και έχει αναφερθεί στο πώς οι νεαροί καλλιτέχνες συχνά εκμεταλλεύονται. Σε ένα βίντεο που έγινε viral, ο Bieber μιλά για την επιθυμία του να προστατεύσει την Billie Eilish από το να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα που βίωσε εκείνος, λέγοντας: «Δε θα το ευχόμουν σε κανέναν».

Είναι μια υπενθύμιση ότι η βιομηχανία της ψυχαγωγίας έχει μια σκοτεινή πλευρά, ιδιαίτερα για τους νεαρούς αστέρες. Καθώς σκάβουμε βαθύτερα σε αυτά τα σκάνδαλα, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε το ανησυχητικό μοτίβο με τα παιδικά αστέρια που πετάγονται στο προσκήνιο. Τα παιδιά στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας είναι συχνά τα πιο ευάλωτα, και τοποθετούνται σε καταστάσεις όπου μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν.

Πηγή: dailymedia

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.