ΗΠΑ: Μπαράζ μολύνσεων από E.coli μετά από γεύμα στα McDonald’s

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2024

Με ραγδαίο βαθμό αυξάνεται ο αριθμός των Αμερικανών που μολύνθηκαν από το βακτήριο E.coli, μετά την κατανάλωση φαγητού στην αλυσίδα McDonald’s.

Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, τουλάχιστον 22 άνθρωποι νοσηλεύονται και λοιμώξεις έχουν πλέον καταγραφεί σε 13 πολιτείες, ενώ δυο άτομα έχουν παρουσιάσει αιμολυτικό- ουραιμικό σύνδρομο και ένα έχει χάσει τη ζωή του.

Την ίδια ώρα, η FDA «χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να επιβεβαιώσει αν τα κρεμμύδια είναι η αιτία της επιδημίας», με το ενδεχόμενο να ανακληθεί η άδεια για τη χρήση κομμένων κρεμμυδιών να παραμένει ανοικτό.

Σε κάθε περίπτωση, τα McDonald’s ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τα κρεμμύδια από τα εστιατόριά τους στις πολιτείες όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα μόλυνσης από το E.coli, αποσύροντάς τα «για προληπτικούς λόγους» το συγκεκριμένο χάμπουργκερ που περιέχει αυτά τα κρεμμύδια, το Quarter Pounder».

Μέχρι στιγμής, η FDA δεν έχει αναφέρει κανένα κρούσμα μόλυνσης από το E.coli εκτός ΗΠΑ, με δυο ασθενείς να προχωρούν σε προσφυγές κατά της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βακτήριο E.coli προκαλεί πόνους στο στομάχι, διάρροια και εμετούς, που γενικά διαρκούν τρεις με τέσσερις ημέρες, με τους περισσότερους εκ των ασθενών να ξεπερνούν τη μόλυνση χωρίς να λάβουν θεραπεία, αν και κάποιοι ενδέχεται να εμφανίσουν επιπλοκές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.