ΗΠΑ: Γιατί στέλνουν πυρηνικό υποβρύχιο και νέο αεροπλανοφόρο στη Γάζα

Metrosport Team12 Αυγούστου 2024

Νέες στρατιωτικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ, την ώρα που η διαμάχη Χαμάς και Ισραήλ στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας «φουντώνει» ανησυχητικά.

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln θα σπεύσει στην εμπόλεμη περιοχή, φοβούμενο επικείμενη περιφερειακή ανάφλεξη, μεταφέροντας, μάλιστα, μαχητικά F-35C.

Παράλληλα, ο Αμερικανός Υπουργός υπογράμμισε ότι, κατά την επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκάλαντ, διέταξε να αναπτυχθεί στην περιοχή το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο εφοδιασμένο με πυραύλους κρουζ USS Georgia.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ, οι δυο Υπουργοί έθεσαν επί τάπητος την ανάγκη να μειωθούν «οι άμαχοι που παθαίνουν κακό», αλλά και τη σπουδαιότητα του να σημειωθεί «πρόοδος προς τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων» που κρατούνται στην εμπόλεμη ζώνην.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, υποστήριξε ότι το Ιράν αποφάσισε να επιτεθεί στο Τελ Αβίβ, εκμεταλλευόμενο της έντονη διπλωματική προσπάθεια που γίνεται για την αποφυγή περαιτέρω στρατιωτικής δράσης.

«Το Ιράν μας ενημέρωσε ότι σκοπεύει να επιτεθεί στο Ισραήλ. Ο κόσμος θα πρέπει να απαιτήσει ένα τίμημα από το Ιράν για κάθε επιθετική ενέργεια που πραγματοποιεί», επεσήμανε ο Κατζ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.