Ξαφνική καταιγίδα στα Ιωάννινα: Έπεσαν δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ (vids)

Metrosport Team11 Ιουλίου 2024

Μια ξαφνικά καταιγίδα έπληξε, το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7), την πόλη των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβεστικοί σταθμοί της πόλης κλήθηκαν να επέμβουν σε δέκα περιστατικά, κόβοντας και απομακρύνοντας δέντρα από το οδόστρωμα, από αυλές σπιτιών, ακόμη και από αυτοκίνητα.

Υπήρχε μία περίπτωση πτώσης της κολώνας της ΔΕΗ στην Παλαιά Βλαχόστρατα από Σταυράκι προς Βουνοπλαγιά, στην οποία επιλήφθηκε η Αστυνομία και ο ΔΕΔΗΕ. Τα περιστατικά ήταν στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου και ένα στην περιοχή του Βουτσαρά. Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή βρίσκεται επιχείρηση κοπής μεγάλου κλαδιού δέντρου στην οδό Γαριβάλδη.

Έπεσε 16 βαθμούς η θερμοκρασία στα Ιωάννινα σε δύο ώρες

Στοιχεία για την ξαφνική καταιγίδα που «χτύπησε» τα Ιωάννινα, έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης (11/7) ο ομότιμος καθηγητής Μετεωρολογίας – Κλιματολογίας, Άρης Μπαρτζώκας.

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Άρης Μπαρτζώκας έγραψε: «Στον μετεωρολογικό σταθμό του Πανεπιστημίου, στις 14:00, η θερμοκρασία ήταν 37ᵒC και η σχετική υγρασία 22%. Στις 16:00 η θερμοκρασία ήταν 21ᵒC και η σχετική υγρασία 99%. Πτώση και άνοδος 16ᵒC και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή, μέσα σε ένα δίωρο! Η εικόνα από τον μετεωρολογικό δορυφόρο δείχνει τις νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου που έφεραν τη μάλλον ευπρόσδεκτη βροχή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.