Ο έμπειρος νομικός, Γρηγόρης Ιωαννίδης, πλην της υπόθεσης του ΠΑΟΚ, τοποθετήθηκε στο Metropolis 95.5 και για αυτήν του Άρη, τονίζοντας ότι υπάρχει ένας νομικός παραλογισμός, ο οποίος θα πρέπει να αντικρουστεί με συγκεκριμένα επιχειρήματα.
Αναλυτικά όσα ειπε στην εκπομπή Action Zone:
«Οποιαδήποτε απόφαση θα εξαρτηθεί από το πόσο σωστά θα το παρουσιάσει η νομική ομάδα του Άρη. Η FIFA κάνει διαχωρισμό μεταξύ της εταιρείας και της ποδοσφαιρικής ομάδας και λέει εγώ αναγνωρίζω την ομάδα, γιατί μπορεί η εταιρεία να πηγαίνει προς εκκαθάριση ή πτώχευση, αλλά ο σύλλογος έχει μία αθλητική συνέχεια, όπως λέμε, δεν πεθαίνει ποτέ» είπε αρχικά και συνέχισε:
«Εδώ είναι ο νομικός παραλογισμός, διότι ουσιαστικά λέει αναγνωρίζω ότι η εταιρεία πάει να πεθάνει αλλά παράλληλα ότι η ομάδα υπάρχει. Στο δίκαιο των επιχειρήσεων αναγνωρίζεται το νομικό πρόσωπο, δηλαδή, η εταιρεία. Με αυτό που ζητάει η FIFA λέει, ουσιαστικά, ότι ο άνθρωπος έχει πεθάνει αλλά τα πόδια του συνεχίζουν να περπατάνε. Αυτό δεν γίνεται. Θα είναι προς όφελος του Άρη να το παρουσιάσει αυτό μέσα στο δικαστήριο και να αποδείξει ότι έρχεται σε ξεκάθαρη σύγκρουση το δίκαιο των κανόνων της FIFA με το δίκαιο της Ελλάδας».
Τάχθηκε υπέρ του συμβιβασμού σημειώνοντας: «Νομίζω ότι θα είναι και το πιο σωστό ο συμβιβασμός. Καλύτερα να λύνονται αυτές οι υποθέσεις με ένα έντιμο συμβιβασμό, με μία διαδικασία που θα παραθέσουν οι δύο πλευρές τα επιχειρήματά τους, όχι ενώπιον του δικαστηρίου. Πιστεύω είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία, χωρίς να γνωρίζω τι θα ζητήσει η κάθε πλευρά. Μπορεί η FIFA να κάνει ένα βήμα πίσω και να ανατρέψει τη ποινή, αλλά θα ζητήσει να σταματήσουν αυτά τα πράγματα, δηλαδή, ο επηρεασμός από τις κυβερνήσεις με την αλλαγή της νομοθεσίας και οι παρεμβάσεις στην διοίκηση της ΕΠΟ. Θα δείξει ο χρόνος».
Κατέληξε λέγοντας: «Χωρίς να θέλω να πάρω την θέση του Άρη, θέλω να πω ότι κινείται στην νομιμότητα που του έχει δείξει η ΕΠΟ. Γιατί αν γνώριζε, όπως όφειλε, δεν έπρεπε να το εκδώσει το δελτίο. Επομένως περπατάει μέσα στην νομιμότητα που του έχει επιδείξει ο ανώτατος άρχοντας, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Είναι το ίδιο πράγμα με την υπόθεση Βάλνερ, δίνουν το δελτίο και του είπαν ότι μπορεί να αγωνιστεί. Υπάρχει επίσης και το ελληνικό δίκαιο, που λέει ότι μία επαγγελματική ποδοσφαιρική εταιρεία δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν πάρει το ok από το Σύνταγμα και έτσι θα πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Είχε εκδοθεί και στις δύο περιπτώσεις, Βάλνερ και Ντουρμισάι, δελτίο να αγωνιστούν, επομένως η ΕΠΟ που γνώριζε τις οδηγίες της FIFA, εφόσον υπάρχει άρνηση, δεν θα έπρεπε να βγάλει τα δελτία».
Ακούστε από το 22.00 και μετά