Ιντζόγλου για το Άρης- ΠΑΟΚ: «Θεωρητικά όποιος πετύχει πρώτος γκολ διαχειρίζεται το παιχνίδι»

Metrosport Team06 Ιανουαρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο διεθνής αμυντικός μέσος, Λευτέρης Ιντζόγλου, μιλώντας για τα μεγάλα επερχόμενα ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη στη Θεσσαλονίκη αλλά και Ολυμπιακό και ΑΕΚ, στην Αθήνα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: Για το «κλάσικο» της Θεσσαλονίκης: «Είναι ένα ντέρμπι, σε αυτά τα παιχνίδια δεν χωράνε προβλέψεις. Έχει να κάνει με το ποιος θα εμφανιστεί με περισσότερο πάθος κα θέληση. Αυτά τα στοιχεία θα κρίνουν το παιχνίδι. 

 Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό σημείο, από εκεί που σταμάτησε συνέχισε κιόλας. Ο Άρης και αυτός ήταν σε θετική πορεία, ωστόσο ήταν στραβοπάτημα το παιχνίδι στην Τρίπολη έτσι όπως εξελίχθηκε».

Για το ποια είναι τα «ατού» του Άρη και του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα το ατού του Άρη είναι η έδρα, θα γνωρίζει καλύτερα το γήπεδο. Θα μπορέσει να πιέσει περισσότερο τον ΠΑΟΚ, ωστόσο αυτό θα κρίνει το παιχνίδι είναι η θέληση και το πάθος που θα δείξει η κάθε ομάδα.

Θεωρητικά όποιος πετύχει πρώτος γκολ διαχειρίζεται το παιχνίδι και μπαίνει με σκοπιμότητα, έχει ένα προβάδισμα ώστε να κερδίσει. Όπως όμως είδαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια δεν συμβαίνει πάντα αυτό, απαιτείται συγκέντρωση σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού γιατί και οι δύο είναι πολύ καλές ομάδες. Αρκεί μια στιγμή για τον οποιοδήποτε ποιοτικό παίκτη να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού».

Για το αν η απουσία του κόσμου από τις κερκίδες επηρεάσει την ψυχολογία των δύο ομάδων: «Θεωρώ ότι αν ο Άρης ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, θα του έδινε μπόνους ο κόσμος, περισσότερο κίνητρο, ενέργεια και προσπάθεια. Αλλά πολλές φορές υπάρχει και η αντίθετη εξέλιξη και τότε ο κόσμος αντιδρά αντίθετα στην ομάδα. Εκεί υπάρχει περισσότερη πίεση και γκρίνια από τον κόσμο.

Σε όλα τα γήπεδα σε όλο το κόσμο οι οπαδοί είναι το αλατοπίπερο, σου δίνει κίνητρο και μεγαλύτερη ευχαρίστηση».

Τέλος, για το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακός και ΑΕΚ:  «Αν το δούμε καθαρά αγωνιστικά, νομίζω προβάδισμα έχει η ΑΕΚ και λόγω του ότι δεν θα υπάχρει κόσμος στο γήπεδο. Κίνητρο υπάρχει και για τις δύο ομάδες, ειδικά για τον Ολυμπιακό που ψάχνει να βρει αντίδραση και τα πατήματά του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.