Ημερίδα Παρά-Στίβου: Ρεκόρ Ευρώπης η Κεραμυδά - Σταθερή η Σμαραγδή - Ατομικό η Μεσσήνη

Παναγιώτα Χαλκιά03 Ιουνίου 2024

Ρεκόρ Ευρώπης σημείωσε η Τάνια Κεραμυδά στη δισκοβολία στην ημερίδα Παρά Στίβου που διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. 

Η Ελληνίδα αθλήτρια παρότι είχε ένα μικρό τραυματισμό μετά το τέλος των αγώνων της το Σάββατο (1/6) στο χέρι και υπολόγιζε να ρίξει μόλις μία βολή ολοκλήρωσε τον αγώνα και σημείωσε πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Η Κεραμυδά πήρε δύναμη από την πρώτη της βολή που ήταν μόλις ένα μέτρο μακριά από το ρεκόρ, προσπάθησε και στην πέμπτη της προσπάθεια έστειλε τον δίσκο στα 24.89μ, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο και ρεκόρ Ευρώπης.

Η αθλήτρια μετά το τέλος του αγώνα της υποστήριξε στο metrosport.gr: «Σήμερα έκανα ρεκόρ Ευρώπης στο δίσκο. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ότι κάποια στιγμή θα έρθει αλλά δεν πίστευα ότι θα γίνει σήμερα. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πως νιώθω αυτή τη στιγμή. Είμαι σοκαρισμένη και ενθουσιασμένη ταυτόχρονα. Είναι ένα αγώνισμα που δε δουλεύουμε τόσο γιατί έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στο ακόντιο. Οι επιδόσεις μου δείχνουν ότι είμαι σε καλό φεγγάρι αλλά δεν περίμενα ότι θα έρθει αυτή η βολή και το ρεκόρ».

Ποιο ήταν το "κλειδί" της σημερινής επιτυχίας; «Ήρθα χαλαρή στον αγώνα και καθόλου σφιγμένη όπως σε κάθε παιχνίδι. Σκεφτόμουν ότι θα έρθω να κάνω απλά μια βολή για να τιμήσω τον Σύλλογο μου και όλη αυτή την γιορτή που έχει στηθεί. Νομίζω ότι η ηρεμία αυτή, μου έφερε και τη μεγάλη βολή. Είχα περισσότερο καθαρό μυαλό».

Δεδομένου ότι είχες τραυματισμό, υπήρχε φόβος στις βολές γιατί ακολουθεί και ο αγώνας στο Παρίσι;

«Είχα ένα τραυματισμό, ο οποίος με τρόμαξε. Για αυτό το λόγο δεν έκανα ακόντιο σήμερα και έριξα μόνο δίσκο. Φοβήθηκα για την κατάσταση μου γιατί σε λίγες ημέρες έχω έναν αγώνα στη Γαλλία. Θα μπορούσα να έχω τραυματιστεί πιο σοβαρά αλλά ο Θεός με βοήθησε και λύθηκε πολύ απλά. Φοβόμουν στις βολές και ειδικά στην πέμπτη που ήρθε το ρεκόρ πόνεσα πάρα πολύ.

Αγωνιστικό τριήμερο στο Καυτανζόγλειο για τους αθλητές ΑΜΕΑ. Ποια η κατάσταση των εγκαταστάσεων; " Όπως είδατε και εσείς με τα μάτια σας, έχουν γίνει προσπάθειες για να γίνει το στάδιο όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμο γίνεται. Είναι λυπηρό ότι δεν αγωνιστήκαμε στο κεντρικό και έγιναν οι αγώνες στο βοηθητικό. Επειδή η βελτίωση του γηπέδου έχει δρομολογηθεί, θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους πολιτικούς και τοπικούς φορείς να ασχοληθούν λίγο περισσότερο με τον στίβο μας, που είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων, και ειδικότερα στον αθλητισμό με αναπηρίες. Το έχουμε μεγάλη ανάγκη».

Σταθερή η Σμαραγδή- Νέο ατομικό η Μεσσήνη 


Στην ημερίδα συμμετείχε και η Στέλλα Σμαραγδή η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στο μήκος με άλμα στα 5.24μ. Η πρώτη της προσπάθεια ήταν στα 5.23μ, όπως και η δεύτερη. Το τρίτο της άλμα ήταν άκυρο, όπως και το τέταρτο και το πέμπτο, το οποίο ήταν στα 5.55μ. Η έκτη της προσπάθεια ήταν στα 5.24μ. Η Σμαραγδή έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί να κυνηγήσει το άλμα στα 5.50μ.

Η Σμαραγδή ανέφερε στο metrosport.gr: «Σήμερα πηδούσα περισσότερο με την ψυχή μου παρά με το σώμα μου. Απορώ πως είχα όρεξη να αγωνισθώ σήμερα γιατί η ημερίδα γίνεται αμέσως μετά τους αγώνες του Πανελληνίου. Ήθελα να κυνηγήσω ένα πανελλήνιο ρεκόρ αλλά έκανα μια καλή επίδοση, η οποία μου έδωσε ώθηση και τρομερή αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να κάνω και πάνω από 5.50μ. Έκανα εξάλλου και ένα άκυρο 5.55μ. Ευελπιστώ ότι θα έρθει».


Εντυπωσιακή ήταν και η προσπάθεια της Διδούς Μεσσήνη, η οποία σημείωσε ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 4.90μ στην τελευταία της προσπάθεια. Η αθλήτρια μετά το τέλος των αλμάτων της υποστήριξε ότι: «Είμαι ενθουσιασμένη με το νέο αυτό ρεκόρ. "Κόλλησα" κοντά στα 4.70μ αλλά η αλήθεια είναι ότι είχα ενοχλήσεις στο πόδι μου, κάτι που δεν με άφηνε να πατήσω όπως θα ήθελα. Θα ήθελα να βρεθώ στην Παραολυμπιακή ομάδα για αυτό και θα κυνηγήσω το υψηλό όριο σε αγώνες τον Ιούλιο» .


Ποια η σχέση σου με τη Στέλλα και τι συμβουλή σου έχει δώσει; «Είναι φοβερή σαν άνθρωπος και φοβερά ικανή σαν αθλήτρια. Είναι μαθήτρια και το απολαμβάνω να τη βλέπω να αγωνίζεται. Είναι από τις λίγες γυναίκες της Παραολυμπιακής ομάδας και είναι δύναμη και για εμένα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.