Ήγγικεν η ώρα... για δοκιμή της αντοχής του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης30 Δεκεμβρίου 2023

Λένε: “Του Γενάρη το φεγγάρι παρά ώρα, μέρα μοιάζει”. Λένε επίσης: “Η καλή μέρα από το πρωί μοιάζει”. Για να πούμε κι εμείς, επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, από τη λάμψη του φεγγαριού του ΠΑΟΚ, τον Ιανουάριο ίσως - λέμε: Ίσως - θα φανεί η πορεία του μέχρι τέλους.

Τι λέμε βέβαια, εμείς αλλά και τι λέει ο θυμόσοφος λαός μας είναι λόγια. Τι λένε προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ (θα) είναι έργα. Και δη υπό δύσκολες έως αντίξοες συνθήκες. Όπως και να το κάνουμε λοιπόν, το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του 2024 δεν μπορεί, να αποτελέσει εξαίρεση των δυσκολιών.

Αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον ΟΦΗ εντός και στη συνέχεια τούς αγώνες με τον Άρη εκτός, με τα Γιάννινα εντός, με τον Βόλο εκτός, με τον Παναθηναϊκό εντός - και κατά πάσα πιθανότητα - με τον Ατρόμητο εκτός. Βάλτε και τον εκτός έδρας αγώνα με τον Βόλο για το Κύπελλο, για να αυξηθεί ο όγκος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του πρωτοπόρου στο Πρωτάθλημα.

Αλλά... Όταν μάχεσαι στα μέτωπα για την διεκδίκηση θρόνων και πέφτουν κορμιά... Ε, οι συνθήκες και δύσκολες είναι κι αντίξοες. Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας ψυχής και σώματος χρειάζονται. Δύσκολες κι αντίξοες όμως, δεν ήταν οι συνθήκες για τον ΠΑΟΚ όταν ξεκινούσε προετοιμασία στο κατακαλόκαιρο; Την ίδια στιγμή που οι άλλοι διεκδικητές των θρόνων λιάζονταν στην παραλία;

Ο ΠΑΟΚ πάντως - κατά κανόνα, φυσικά - στα δύσκολα ορθώνει το ανάστημα του. Στα εύκολα το λυγίζει. Και δυσκολότερη αγωνιστική περίοδος από την τρέχουσα, με εκκίνηση από τα έγκατα της γης, δε θεωρούμε πως υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν. Μην σπεύσετε εδώ, να μας ψέξετε διαφωνώντας. Αναφερόμενοι επί τούτου στην παρελθούσα με τον πνιγμό του - μόλις έβρεξε τα πόδια του - στα ρηχά του Κόνφερενς Λιγκ.

Θεωρούμε την τρέχουσα δυσκολότερη επειδή από τα έγκατα της γης βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος και στην κορυφή του στον Όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ. Ξέρετε το ναυάγιο δεν χρειάζεται πολλά, πολλά για να συμβεί. Ο πλους δια μέσου συγκλονιστικά έντονης θαλασσοταραχής και ο κατάπλους σε ασφαλείς λιμένες χρειάζεται πολλά, πάρα πολλά. Ο ΠΑΟΚ έπραξε τα δέοντα. Κι επί του παρόντος δικαιώνεται...

Η επιστροφή τώρα, στην ενεργό δράση θα δείξει κατά πόσο προπονητές και παίκτες του διαχειρίσθηκαν ορθά την περίοδο της διακοπής της. Συνήθως κάθε διακοπή προγραμματισμένη η μη δεν ευνοεί την ομάδα η οποία λειτουργεί εξαιρετικά έχοντας βρει τον ρυθμό της. Συνήθως. Δεν είναι δα και κανόνας. Και να ήταν... Ο ΠΑΟΚ θα αποτελούσε την εξαίρεση του. Τούτο καθώς η εξαιρετική του λειτουργία δεν είναι αποτέλεσμα τυχαίο ή συμπτωματικό. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς υψηλού επιπέδου. Και δουλειές υψηλού επιπέδου έχουν ως αποτέλεσμα και τη θεμελίωση για στέρεη οικοδόμηση. Με αντοχή σε τριγμούς και δονήσεις.

Η θεμελίωση της οικοδόμησης του νέου ΠΑΟΚ είναι αποτέλεσμα εξαιρετικής δουλειάς προπονητών και παικτών. Κι ήγγικεν η ώρα... Δοκιμής της αντοχή του...

ΥΓ : Προσέχετε την υγεία σας. (ξανα)Φοράτε μασκες! Σώζουν ζωές. Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν, έλεγε ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.