Ιμπραχίμ Ραμπά: Το λαμπρό μέλλον της Τσέλσι και «η σύγκριση με τον Μέσι»

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2024

Η Τσέλσι βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο, όχι για μια ακόμη μεταγραφή, αλλά για την παρουσία ενός ακόμη νεαρού ποδοσφαιριστή, που τραβά τα βλέμματα του κόσμου, με έναν εξαιρετικό απολογισμό... Έχει φτάσει τα 52 γκολ και τις 60 ασίστ σε μόλις 40 ματς.

Το όνομα αυτού του ταλαντούχου 15χρονου επιθετικού; Ο λόγος για τον Ιμπραχίμ Ραμπά, ο οποίος σύμφωνα με τους... Άγγλους ειδικούς, έχει γίνει ένας από τους πιο «συναρπαστικούς» νέους στην Τσέλσι. Με εντυπωσιακή απόδοση σε επίπεδο U16 έχει κατά μέσο όρο σχεδόν τρία γκολ και μία ασίστ ανά παιχνίδι, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, που τον κάνει να ξεχωρίζει. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Ραμπά κλήθηκε να ενταχθεί στην εθνική Αγγλίας U16, σημειώνοντας αν μη τι άλλο, σημαντικό βήμα στην ποδοσφαιρική του του καριέρα.

Επιμέλεια: Μανδαρής Χριστόφορος

Το στυλ παιχνιδιού

Ήδη, έχουν γίνει πολλές συγκρίσεις ανάμεσα σε αυτόν και τον Μέσι. Ιεροσυλία θα πει κάποιος. Όχι μόνο για τα μαλλιά του, αλλά και το στυλ παιχνιδιού του Αργεντίνου. Ο Ραμπά λατρεύει να δημιουργεί, να πασάρει, να κάνει πράγματα, που δεν γίνονται να συμβαίνουν και φυσικά να σκοράρει.

Είναι εξαιρετικός στο «ένας με έναν» και η αγαπημένη του κίνηση; Είναι να κόβει μέσα από τη δεξιά πλευρά, στο αριστερό του πόδι και να βρει την αντίθετη κάτω γωνία της εστίας.

Ο δρόμος προς την κορυφή

Ο 15χρονος είναι ένα από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του και μεγάλωσε στο Άσφορντ, του Κεντ. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έγιναν στην Τσάρλτον σε ηλικία 7 ετών. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στο Νότιο Λονδίνο και την Κρίσταλ Πάλας σε ηλικία 12 ετών. Δεν άργησε η Τσέλσι να τον προσέξει και κατά τη διάρκεια του Covid, τον «έντυσε» στα «μπλε», παρόλο που με την πανδημία σε πλήρη εξέλιξη, δεν υπήρχε καν καμία προπόνηση.

Ο μπαμπάς του είναι Μαροκινός και θα μπορούσε να παίξει για την εθνική του Μαρόκου, αλλά μέχρι στιγμής έχει εκπροσωπήσει την εθνική Αγγλίας. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, σημείωσε ακόμη και ένα από τα καλύτερα γκολ του μέχρι σήμερα κόντρα στην πατρίδα του.

Η... άποψη των ειδικών

Είναι ένας πολύπλευρος και τεχνικά προικισμένος ποδοσφαιριστής. Αν και η προτιμώμενη θέση του είναι το νούμερο 10, έχει παίξει ουσιαστικά στην πρώτη τριάδα τόσο για την Τσέλσι, όσο και για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, αποδίδοντας σταθερά σε υψηλό επίπεδο σε κάθε ρόλο που του ζητήθηκε να καλύψει. Έχει μετρήσει ένα γκολ και τρις ασίστ σε μόλις δύο συμμετοχές για την Αγγλία, μαζί με τα απίστευτα στατιστικά, που έχει στην Τσέλσι... Τα 52 γκολ και οι 60 ασίστ σε 40 αγώνες.

Με χαμηλό κέντρο βάρους, ο 15χρονος διαπρέπει στην ντρίμπλα, επιδεικνύοντας ευελιξία και δημιουργικότητα μέσα από προσποιήσεις και ντρίπλες, που όχι μόνο ξεπερνούν τους αμυντικούς, αλλά και «μαγεύουν» τους οπαδούς με τις ικανότητες του μέσα στο γήπεδο.

Ο έλεγχος της μπάλας και το πρώτο άγγιγμα υπό πίεση είναι εξαιρετικά, που συμπληρώνονται από ισχυρή όραση και ποδοσφαιρικό IQ, ενώ είναι ικανός να διεισδύει στις άμυνες και όταν παίζει στη δεξιά πλευρά, κόβει συχνά προς τα μέσα για να σουτάρει με αξιοσημείωτη ακρίβεια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.