Ιαπωνία: Δελφίνι αποπειράθηκε να... βιάσει κολυμβητές!

Metrosport Team25 Αυγούστου 2024

Θύματα παρολίγον βιασμού από ένα... δελφίνι κόντεψαν να πέσουν κολυμβητές στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά Μέσα, επρόκειτο για άλλο ένα συμβάν που έχει προβληματίσει τους υδροβιολόγους, με τα θύματα - όλοι δύτες και κολυμβητές - να αναφέρουν πως έχουνδαγκωθεί, σπρωχθεί και παρενοχληθεί σεξουαλικά από το πλάσμα που θέλει να παίξει και να κάνει έρωτα.

Μάλιστα, η Suzu, το τελευταίο δελφίνι που προκαλεί προβλήματα στις ιαπωνικές ακτές, έχει προκαλέσει διάφορους τραυματισμούς από την προσπάθεια αναγκαστικής στενής επαφής με ανθρώπους, με έναν άνδρα στις τελευταίες δυο επιθέσεις να χάνει το δάχτυλό του. 

Όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές, η δράση της Suzu έχει προκαλέσει προβληματισμό στους ειδικούς καθώς πρόπερσι πραγματοποίησε 21 επιθέσεις το 2022, 9 πέρυσι και 18 φέτος το καλοκαίρι.

«Όταν προσπάθησε να δαγκώσει, κράτησα τα χέρια μου ίσια, οπότε δεν μπορούσε να πιάσει. Με ακολουθούσε, ανοιγόκλεινε το στόμα του από το πρόσωπό μου. Ήταν τρομακτικό. Αν ερχόταν με δύναμη, θα μπορούσε να σου σπάσει το χέρι. Οι δύτες βλέπουν μερικές φορές δελφίνια, φυσικά, και συνήθως κρατούν αποστάσεις. Αυτή είναι τελείως διαφορετική», τόνισε ο 62χρονος Yasuyuki Nakase, ένας εκπαιδευτής καταδύσεων που έχει πέσει πολλές φορές θύμα της συμπεριφοράς της Suzu.

Την ίδια ώρα, ο κυτταρολόγος καθηγητής Tadamichi Morisaka σχολίασε ότι οι τυχαίες επιθέσεις της Suzu θα μπορούσαν να σχετίζονται με την  υπερβολική έκθεση που έχει στον άνθρωπο.

«Οι άνθρωποι άγγιξαν το δελφίνι και το αγκάλιασαν. Σταδιακά τα συνήθισε και τώρα πλησιάζει τους ανθρώπους. Τα δελφίνια τσιμπάνε το ένα το άλλο ως μέρος του παιχνιδιού, αλλά όταν το κάνουν αυτό στους ανθρώπους γίνεται πρόβλημα», εκτίμησε ο κυτταρολόγος. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.