Η υπόθεση Μορόν θα καθορίσει τη δυναμική του Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος08 Ιουνίου 2024

Η άντληση κεφαλαίων μέσα από την πώληση του Λορέν Μορόν είναι προφανέστατα μία από τις βασικές σκέψεις του Αρη και αναλόγως του ποσού που θα εξασφαλίσουν θα εξαρτηθεί το επίπεδο ρευστότητάς τους, το αντίστοιχο δυναμικής τους στη μεταγραφική περίοδο και κατ’ επέκταση οι στόχοι που μπορούν να οριοθετηθούν.

Καμία ομάδα δεν βγάζει… ντελάλη όταν προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση ενός ποδοσφαιριστή αλλά μέσα από την τακτική που ακολουθεί, αναμφίβολα, παρουσιάζει τις προθέσεις της. Ο δε Θόδωρος Καρυπίδης έχει πει πολλές φορές ότι οι είναι υπέρ των πωλήσεων και των αγορών πολλώ δε μάλλον όταν αυτές χαρακτηρίζονται επικερδείς και παίζουν σημαντικό ρόλο στη βιωσιμότητα της αθλητικής εταιρίας. Στην προκειμένη περίπτωση, η αγορά γνωρίζει και ο ίδιος ο Ισπανός επιθετικός δεν απέκλεισε σε πρόσφατες δηλώσεις του, ότι οι «κίτρινοι» είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον Λορέν Μορόν αρκεί να κατατεθεί η κατάλληλη πρόταση.

Κατά τον ισπανικό Τύπο εξάλλου, η (φημολογούμενη) πρόταση της Κάντιθ για την αγορά των δικαιωμάτων του 30χρονου φορ δεν απορρίφθηκε λόγω μη σχετικών προθέσεων αλλά γιατί τα 2 εκατ. ευρώ που φέρεται να πρόσφερε η ισπανική ομάδα χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά λίγα για την αξία του αθλητή. Βέβαια, ο πρόεδρος της Κάντιθ, Μανουέλ Βιθκαίνο, διέψευσε την κατάθεση επίσημης πρότασης, δίχως όμως να απορρίψει το σενάριο υποβολής της. Προφανώς για λόγους τακτικής…

Εν τέλει, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι η οικονομική δυναμική των «κίτρινων» στη μεταγραφική περίοδο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα του εγχειρήματος μιας «πετυχημένης πώλησης». Κατά τους Ισπανούς, οι «κίτρινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν την παραχώρηση του παίκτη με ποσό μικρότερο των 5 εκατ. ευρώ, δείχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αξιολόγηση στην οποία ήδη έχουν προχωρήσει αλλά και το επίπεδο ρευστότητας που θέλουν να αποκτήσουν μέσα από αυτή την ενέργεια. 

Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ενδιαφερόμενων ομάδων αλλά και των προσφορών που θα καταθέσουν καθώς έτσι ορίζεται η τιμή ενός παίκτη. Μένοντας στα όσα ισχυρίζεται ο ισπανικός Τύπος, πρώτος στόχος του Μορόν είναι η επιστροφή στην πατρίδα του και σε ομάδα της La Liga με τη σημείωση όμως ότι δύσκολα θα παρουσιαστεί ομάδα με τη διάθεση κάλυψης των απαιτήσεων των «κίτρινων».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.