Η βραδιά της Πέμπτης 27 Ιουλίου, στην Τούμπα

Αρις Νικολάκης11 Ιουλίου 2023

Ενσκήπτει καύσωνας παντού, ανά την Επικράτεια. Παντού; Κατά κανόνα. Εξαίρεση η Τούμπα. Σε αυτήν – εδώ και καιρό – επικρατούν… πολικές θερμοκρασίες. Δεν (της) φαίνονται αλλά… Ο Θεός κι η ψυχή των παροικούντων της το ξέρουν. Με άλλα λόγια; Η παγωμάρα, εξ αιτίας έλλειψης μεταγραφών, καλά κρατεί στον ΠΑΟΚ

Χωρά αμφιβολία περί τούτου; Φυσικά, όχι. Όπως δε χωρά αμφιβολία – κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη – πως αν κι οι αρμόδιοι της ΠΑΕ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα… Αναστενάρηδες έγιναν, δίχως θαύματα να γίνονται… τρέχουν ολημερίς κι ολονυκτίς. Η επί του παρόντος «τρύπα στο νερό» από το τρέξιμο τους βέβαια, δεν αφήνει περιθώρια αναγνώρισης ελαφρυντικών τους. Απέναντι στην αιωρούμενη βαριά κατηγορία της μεταγραφικής… απραγίας!

Στο «δια ταύτα» όμως. Δεν αποτελεί έξοδο του ΠΑΟΚ από το αδιέξοδο του – με υπεύθυνους κι υπόλογους δυο χρόνια τώρα Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο – η… πυρά! Ρίχνοντας τους στο πυρ στο εξώτερον δεν αλλάζει η θερμοκρασία στην Τούμπα. Η καύση τους δε θα δροσίσει τον ΠΑΟΚ στην παρούσα κατάσταση.

Έχει εξελιχθεί – βλέπετε - σε παραφροσύνη η θλίψη γι’ αυτήν την κατάσταση. Μακάρι ειλικρινά, να λαθεύουμε σε αυτήν την εντύπωση μας. Αυτήν πάντως, έχουμε…

«Να διώξουν ο Λουτσέσκου». «Να ξεκουμπιστεί ο Μπότο». «Να τα παρατήσει ο Σαββίδης». «Να μη φέρουν άλλους παίκτες. Με τους μικρούς να συνεχίσουν». «Να αλλάξουν όλοι στην ΠΑΕ». «Να πωλήσει τις μετοχές της ο Ιβάν». «Να μην ξαναπάμε στο γήπεδο». Από τα ελάχιστα – καθ’ ημάς φρικώδη - τα οποία ακούμε. Και… Φρίττουμε!

Γιατί φρίττουμε; Πρώτον επειδή όλα αυτά κι άλλα τόσα εκστομίζονται, δίχως η «έξω φρενών» γλώσσα να βουτά στο μυαλό. Άντε κι έφυγαν όλοι αυτοί… Λέμε τώρα… Ποιοι θα έρθουν;

Προχωρούμε παρακάτω. Δεύτερον επειδή στην Ολλανδία εξελίσσεται προετοιμασία χαμηλών τόνων λόγων. Ήτοι, έχουν το γνώθι σαυτόν, εφέτος! Είδαν και πέρυσι οι φίλοι του «δικέφαλου» τα αποτελέσματα προετοιμασίας υψηλών τόνων.

Τρίτον επειδή η ισοπέδωση των πάντων δεν είναι λύση, Πρόβλημα είναι. Και δη καταστροφικό.

Τέταρτον επειδή υπάρχει ελπίδα. «Κι αν εξεράθη το κλαρί, πάντα χλωρή είν’ η ρίζα», κατά πως λέει ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, εκ των κυρίων εκφραστών της «Μεγάλης Ιδέας» του Ελληνισμού. Ο ΠΑΟΚ είναι ατελεύτητος. Κούνια που τους κουνά, όσιους θεωρούν το αντίθετο! Δεν τελειώνει και δεν αρχίζει σε μία αγωνιστική περίοδο.

Και πέμπτον επειδή δεν αποκλείεται και δεν αποκλείουμε την περίπτωση – με όποιες πιθανότητες της δίνετε και της δίνουμε – να μην στραβώσει κι άλλο η κατάσταση. Δε λέμε να ισιώσει από τη μία ημέρα στην άλλη. Λέμε να μην στραβώσει κι άλλο. Και να μη… ξεστραβώνεται μετά!

Κυρίως όμως, δε λέμε, πως αρκεί ένα κτύπημα στην πλάτη των υπεύθυνων κι υπόλογων. Με την παρότρυνση: «Συνεχίστε….»! Όχι, όχι, όχι. Τι λέμε; Να συνεχιστεί, σε όρια μη παράκρουσης, το ταρακούνημα τους από τις αντιδράσεις των φίλων του «δικέφαλου». Εύλογα τα έχουν «πάρει στο κρανίο». Και μέχρι εκεί…

Για να ακολουθήσει το κτύπημα του κόσμου του ΠΑΟΚ στην πλάτη της ομάδας του, το βράδυ της μεθεπόμενης Πέμπτης (27 Ιουλίου), στην Τούμπα. Με την παρότρυνση: «Προσπαθήστε.. Συνεχίστε… Εμείς είμαστε εδώ»!

ΥΓ : Φυσικά κι εξαιρούμε τον Ιβάν Σαββίδη από τους υπεύθυνους κι υπόλογους αυτής της θλιβερής αγωνιστικής κατάστασης του ΠΑΟΚ. Αυτός είναι υπεύθυνος κι υπόλογος για οτιδήποτε «αναπνέει», «γεννιέται» και «πεθαίνει» στον οργανισμό του ΠΑΟΚ αλλά… Ναι, ευθύνεται για κάθε επιλογή καταχραστών της εμπιστοσύνης του. Δεν δύναται, να ευθύνεται για το αποτέλεσμα της κατάχρησης. Γι’ αυτήν, καθώς βλάπτει σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ την οποία ο Ιβάν Σαββίδης αποκατέστησε και κατέστησε κορυφαία στον τόπο μας…. Γι’ αυτήν, την κατάχρηση της εμπιστοσύνης του οφείλει πλέον, να επέμβει αποφασιστικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.