Η Τσέλσι διέσυρε την Τότεναμ, πρώτη ήττα του Ποστέκογλου

Πέτρος Χαριζακλής07 Νοεμβρίου 2023

Μία νίκη με ανατροπή που την ανέβασε στην 10η θέση της βαθμολογίας, πήρε η Τσέλσι με 4-1 επί της Τότεναμ στο «Τότεναμ Χότσπερ Στάντιουμ». Ο Ποτσετίνο στην επιστροφή του στο Βόρειο Λονδίνο έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης, με την πρώην ομάδα του να τελειώνει το παιχνίδι με 9 παίκτες και να χάνει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Οι «πετεινοί» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με τον Κουλουσέφσκι να σουτάρει εντός περιοχής, η μπάλα να κοντράρει και να ξεγελάει τον Σάντσεθ για το 1-0.

Στο 33' η Τότεναμ υπέστη διπλή απώλεια, αφού δέχθηκε την ισοφάριση και έμεινε με δέκα παίκτες. Αρχικά, ελέγχθηκε αν υπάρχει οφσάιντ σε μία φάση που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από προσπάθεια του Στέρλινγκ, όμως ο Τζάκσον επηρεάζει την απόφαση του τερματοφύλακα και το γκολ δεν μετράει. Ωστόσο, ο Ρομέρο έχει κάνει δύο προβολές σε αντίπαλο νωρίτερα και στο δεύτερο τάκλιν, έχει υποπέσει σε πέναλτι, πατώντας τον Φερνάντες, με συνέπεια να αποβληθεί κιόλας. Από την άσπρη βούλα, ο Πάλμερ εκτελεί αριστερά, ο Βικάριο αποκρούει, χτυπάει στο δοκάρι και καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.

Η Τότεναμ έμεινε με 9 παίκτες στο 55' όταν ο Ουντότζι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εκτοτε, η Τσέλσι άρχισε να πιέζει ολοένα και περισσότερο. Τελικά στο 75ο λεπτό η Τσέλσι πήρε το προβάδισμα. Οι «μπλε» έσπασαν το τεχνητό οφσάιντ με κάθετη στον Στέρλινγκ, αυτός φεύγει στο τετ α τετ, δίνει αριστερά στον Τζάκσον που πλασάρει σε κενή εστία για το 2-1.

Στις καθυστερήσεις με παρόμοιο τρόπο ο Τζάκσον έκανε χατ-τρικ. Αρχικά στο 94' έφυγε στην κόντρα και με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 1-3 και τρία λεπτά αργότερα αφού πέρασε και τον Βικάριο πέτυχε το 1-4.

Τότεναμ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Φαν ντεν Φεν (45’+1’ Χέιμπεργκ), Ουντότζι, Μπισουμά, Σαρ (61’ Μπετανκούρ), Κουλουσέβσκι (61’ Σκιπ), Μάντισον (45’+1’ Έμερσον), Τζόνσον (34’ Ντάιερ), Σον.

Τσέλσι: Σάντσεθ, Τζέιμς (77’ Γκουστό), Ντισασί, Σίλβα, Κόλγουιλ (46’ Κουκουρέγια), Καϊσέδο, Φερνάντες (57’ Μούντρικ), Πάλμερ, Γκάλαχερ, Στέρλινγκ (90' Ογκουτσουκού), Τζάκσον.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.