Η τρελή κούρσα του καλοκαιριού έβαλε γερά τον ΠΑΟΚ στο κάδρο των διεκδικητών

Δημήτρης Κανελλάκης02 Σεπτεμβρίου 2023

Αν κάποιος έλεγε «περίφημα», θέλοντας να δώσει έναν χαρακτηρισμό στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στους ομίλους του Conference League, μάλλον, θα αδικούσε τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του. Κι αυτό διότι τους αξίζει πολύ μεγαλύτερος έπαινος, δικαιούνται ακόμη πιο κολακευτικά σχόλια. Ήταν, ομολογουμένως, πέραν κάθε προσδοκίας η άνεση με την οποία διένυσαν αυτή την διαδρομή, η ευκολία με την οποία ξεπέρασαν τα τρία εμπόδια, διαχειρίστηκαν τα έξι παιχνίδια και έφτασαν να σφραγίσουν το εισιτήριο για την συμμετοχή τους στους ομίλους.

Η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το γεγονός αυτό δίνει στον ΠΑΟΚ απίστευτη ώθηση για την δημιουργία προϋποθέσεων οι οποίες θα του επιτρέψουν να διεκδικήσει και να πετύχει υψηλούς στόχους στην σεζόν. Το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΠΑΟΚ από την σούπερ πορεία του καλοκαιριού, είναι ότι... έσβησε την συζήτηση περί χαμένου χρόνου, περί προβληματικού σχεδιασμού και οτιδήποτε άλλο σχετικό υπήρχε και διατηρούνταν στην επικαιρότητα λόγω της καθυστέρησης στην απόκτηση παικτών που χρειάζεται η ομάδα.

Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν... πληγώθηκε εξαιτίας αυτής της κατάστασης, αυτό που μένει είναι ότι ο χρόνος λειτούργησε υπέρ του και μπορεί με άνεση, πλέον, να κάνει τις κινήσεις που κρίνει απαραίτητες ο Λουτσέσκου. Ο δρόμος, λοιπόν, είναι ανοιχτός για τον ΠΑΟΚ. Είναι εντός και των τριών στόχων και, μάλιστα, ειδικά για το ελληνικό πρωτάθλημα οι ανταγωνιστές του δείχνουν να τον υπολογίζουν, πλέον, πολύ περισσότερο απ' ό,τι τον υπολόγιζαν πριν από αυτά τα έξι ματς για την Ευρώπη και τα δύο για την Super League.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ, σε ένα καλοκαίρι που όταν ξεκινούσε οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι θα είναι για μια ακόμη σεζόν αποδυναμωμένος, τα πράγματα εξελίσσονται κατά τέτοιον τρόπο που να μοιάζει ικανός να φτάσει σε επίπεδα που να θυμίζουν εκείνα του 2019, από τα οποία συνεχώς υποχωρεί την τελευταία τετραετία. Μπορεί κάποιος να πει ότι πρόκειται για υπερβολική εκτίμηση, αλλά, από την άλλη πλευρά είναι τόσο μεγάλη η πρόκληση για τον Ιβάν Σαββίδη, μετά από όσα πέτυχε η ομάδα τις τελευταίες 45 ημέρες να φροντίσει ώστε να την ενισχύσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό, που, θεωρητικά τουλάχιστον, για τον ΠΑΟΚ όλα είναι πιθανά από δω και πέρα. Η βάση πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει, υπάρχει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.