Η Τούμπα θα φέρει… τούμπα τον Άρη

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Η ήττα στην Κωνσταντινούπολη δημιούργησε πολλά και διαφορετικά συναισθήματα, θετικά κυρίως αλλά και αρνητικά. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της αντίπαλο που διαθέτει παίκτες πολλαπλάσιας – θεωρητικά- αξίας- σαν ίσο προς ίσο. 

Έπαιξε ένα όμορφο «ανοιχτό» ποδόσφαιρο αποκτώντας πιθανότητες να πάρει αποτέλεσμα όχι λόγω μαζικής άμυνας αλλά κοντράροντας την Γαλατά, με περιοδική κατοχή μπάλας και αρκετές σημαντικές φάσεις. Ωστόσο η εντυπώσεις που προκάλεσε το εν λόγω ματς επιβάλλεται να σβήσουν «ετσιθελικά» από το μυαλό κυρίως του προπονητή και των παικτών του Δικεφάλου προκειμένου η ομάδα να στραφεί απερίσπαστη στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Είναι ευκολοκατανόητο το ότι το ματς εμπεριέχει δυο σημαντικότατες παραμέτρους που το αποτέλεσμα θα ορίσει την περεταίρω πορεία του Δικεφάλου. 

Η πρώτη παράμετρος έχει να κάνει φυσικά με το γόητρο. Στη μνήμη μας έρχονται χρονιές του παρελθόντος όπου αγωνιούσαμε να μάθουμε στην κλήρωση του πρωταθλήματος, πότε παίζει ο ΠΑΟΚ με τον Άρη. Εβδομάδες νωρίτερα μας κατείχε το συναίσθημα μιας ανεξέλεγκτης αγωνίας για το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Δεκάδες χιλιάδες κόσμος περίμεναν να αγοράσουν μια εφημερίδα( αναφερόμαστε σε εποχή που δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά ραδιόφωνα) ή να ακούσει από έναν υπεύθυνο για το σε τι κατάσταση είναι ο Δικέφαλος. Όλα αυτά έχουν μετεξελιχθεί. Δεκάδες ντέρμπι στην χρονιά. Ακόμη και με τον Άρη έχουμε 4 με 6 ματς. Ωστόσο η αγωνία σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική «τιμή» παραμένουν ακόμη και δύναται να επηρεάσουν τον σύλλογο ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με την αγωνιστική παρουσία. Αυτό που παρατηρήσαμε , έστω σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, για τον Άρη είναι ότι στο ντέρμπι παρουσιάζεται συγκεντρωμένος και αποδίδει το μεγαλύτερο μέρος των ικανοτήτων του (Ολυμπιακός 2-0). Στα λεγόμενα «μικρά» ματς όπως οι περισσότεροι παίκτες αντιμετωπίζουν ένα σμικρυμένο αγωνιστικό κίνητρο αποδίδουν, αρκετές, φορές, λιγότερα ακόμη και από αυτά που ο πιο απαισιόδοξός οπαδός τους φαντάζεται. 

Αυτό που ο ΠΑΟΚ διαθέτει και μπορεί να ξεπεράσει με σχετική άνεση τόσο τα αρνητικά απομεινάρια -λόγω αποτελέσματος- όσο και την κούραση των παικτών, είναι το γεμάτο φετινό ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες όπως ο Μουργκ, ο Λόβρεν, ο Βιερίνια που αγωνίζονται μόνο στην Ελλάδα. Ακόμη παίκτες που μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι και βασικοί, όπως ο Ντεσπότοφ , Μπακαγιόκο , Σάστρε , Μιχαηλίδης , Σορετίρε, «μοιάζουν» ικανοί να αλλάξουν προς το θετικότερο την εξέλιξη ενός παιχνιδιού για την ομάδα.

Όμως αυτό που κατά τη γνώμη μας θα μετρήσει περισσότερο απ’ όλα είναι το κατάμεστο και γεμάτο φιλάθλους γήπεδο της Τούμπας. Θέλουμε να δούμε ένα γήπεδο το οποίο «σπρώχνει» στον θρίαμβο την ομάδα και τη βοηθά ακόμη και σε δύσκολες στιγμές. Γνωρίζουμε τα πολλά εμπόδια, κυρίως οικονομικά, που έχει ο κόσμος...αλλά ο Δικέφαλος χρειάζεται θυσίες. Και το παιχνίδι αυτό μπορεί να μην είναι βαθμολογικά τόσο σημαντικό όπως αυτό που χάρισε πέρυσι στον ΠΑΟΚ τον ΤΙΤΛΟ αλλά προσδίδει ή διατηρεί για τον Δικέφαλο τον τίτλο του πιο αξιόπιστου φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.