Η «Θρυλική Μάρτα» θα παίξει για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Metrosport Team04 Ιουλίου 2024

Η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών της Βραζιλίας Μάρτα θα συμμετάσχει στους έκτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καθώς επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα της στους Αγώνες του καλοκαιριού στο Παρίσι. Η 38χρονη ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί από το διεθνές ποδόσφαιρο φέτος.

Ο προπονητής της Βραζιλίας, Άρθουρ Ελίας, είπε ότι η «Μάρτα είναι η σπουδαιότερη αθλήτρια όλων των εποχών παίζει καλά, της άξιζε να είναι σε αυτή τη λίστα. Έχω την πρόκληση να βρω έναν τρόπο παιχνιδιού για να μεγιστοποιήσω το παιχνίδι της. Αλλά ξέρει ότι μπορείς να κερδίσεις μόνο με όλους.»

Η Θρυλική επιθετικός παίζει για τους Orlando Pride στο National Women's Soccer League. Έχει επίσης παίξει σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα, συμμετέχοντας στο τουρνουά του 2023 στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, όπου η Βραζιλία απέτυχε να περάσει στο νοκ άουτ. Κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς  στην Αθήνα το 2004 και στο Πεκίνο το 2008, χάνοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και στις δύο φορές.

Η Μάρτα είναι η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών σε Παγκόσμια Κύπελλα, ανδρών και γυναικών, σκοράροντας 17 φορές σε 23 εμφανίσεις σε έξι εκδόσεις του τουρνουά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.