Η θεωρία, η πράξη και ένα αποτέλεσμα που θα βασανίζει για μέρες τον Αρη

Βασίλης Μάστορας02 Οκτωβρίου 2023

Βήματα προς τα πίσω έκανε χθες ο Αρης που απέναντι στη νεοφώτιστη Κηφισιά έχασε δύο βαθμούς. Συμβαίνουν θα πει κάποιος, ακόμη κι αυτά στο ποδόσφαιρο. Καμία αντίρρηση, αλλά ο Αρης είχε χθες την ευκαιρία να «σκοτώσει» την αντίπαλο του, με συνοπτικές διαδικασίες όπως έκανε και με τον Παναιτωλικό. Δεν το κατάφερε όμως, είτε γιατί δεν πίστευε ότι θα αντιδράσει η ομάδα της Αθήνας μετά το 0-1, είτε γιατί δεν μετέτρεψε σε γκολ τις σημαντικές ευκαιρίες που είχε, όταν οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το καβούκι τους, πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούν να ισοφαρίσουν. Και εκεί πιστεύω ότι κρίθηκε ο χθεσινός αγώνας.

Η ισοπαλία είναι επόμενο ότι θα ανοίξει νέο κύκλο γκρίνιας που μάλιστα αναμένεται να κορυφωθεί, καθώς επί 20 ημέρες δεν θα υπάρχουν αγώνες, ώστε μία νίκη να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης.

Ο Μάντζιος επανάφερε στην 11άδα τον Φεράρι προκειμένου να πάρει η ομάδα βοήθειες επιθετικά, κι έβαλε τον Πάρντο πίσω από τον Μορόν.

Ο Αρης δεν πήρε πολλά πράγματα από τον άξονα κι ότι πήρε το πήρε από τα άκρα και κυρίως από την δεξιά πλευρά. Εκεί όπου Σουλεϊμάνοφ και Οντουμπάτζο έκαναν καλή δουλειά, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του Λούμορ. Από αριστερά, ο Μενέντεζ κολυμπούσε σε ρηχά νερά και ο Φεράρι, έδινε βοήθειες επιθετικά, αλλά είχε αργές επιστροφές.

Ο Αρης παρότι δεν ήταν απειλητικός για την εστία της Κηφισιάς, κατάφερε να προηγηθεί στο 23ο με τον Μορόν. Ο Ισπανός που ήταν ο κορυφαίος χθες του Αρη επιβεβαιώνοντας το μεγάλο του ταλέντο, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Σουλεϊμάνοφ και με μία επαφή την έστειλε στα δίχτυα. Κόντρα όμως στην θεωρία που θέλει την ομάδα που είναι το φαβορί όταν προηγείται στην έδρα της, να ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη νίκη, ο Αρης δεν την επιβεβαίωσε.

Παρότι είχε 70-30 κατοχή στο Α’ ημίχρονο, την σπατάλησε χωρίς να γίνει απειλητικός για την εστία του Αναγνωστόπουλου.

Αντιθέτως όταν η Κηφισιά μετά το 60ο λεπτό με την είσοδο στον αγώνα των Μπιπφουμά, Πέϊου και Μπαρμπάσα, άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, κυνηγώντας πλέον την ισοφάριση ο Αρης δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Παρότι από το 57ο ο Χριστοδουλόπουλος αντικατάστησε τον Πάρντο και ο Κάρλσον τον Σουλεϊμάνοφ, ο Αρης έδειχνε να μην έχει δυνάμεις για να απαντήσει.

Και επειδή όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται προηγήθηκε ένα χαμένο τετ τ τετ του Μορόν με τον Αναγνωστόπουλο και μία σπουδαία φάση του Κάρλσον από τρανζίσιον, όπως και η προηγούμενη, αλλά και πάλι ο κίπερ της Κηφισίας έδωσε λύση.

Η αντίπαλος του Αρη, αφού έστειλε το πρώτο μήνυμα με τον Οζέγκοβιτς στο 63ο ύστερα από τραγικό λάθος του Μπράμπετς, ισοφάρισε με τον Σέρβο φορ στο 75ο !

Η προσπάθεια των «κίτρινων» που αντέδρασαν κάτω από την πίεση της νέας απώλειας βαθμών δεν έφερε αποτέλεσμα.

Ο Μάντζιος με στόχο να «φρενάρει» τις επιθέσεις της Κηφισιάς έβαλε στον Ντουκουρέ αντί του Μενέντεζ, αλλά το κακό δεν αποφεύχθηκε.

Ο Αρης ζήτησε πέναλτι σε δύο περιπτώσεις με Μορόν (32’) και Οντουμπάτζο (44’) αλλά και στις δύο τόσο ο διαιτητής Πουλικίδςη αλλά και ο Ευαγγέλου στο VAR έκριναν ότι δεν υπήρξε παράβαση. O διαιτητής κακώς δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Παπασσάβα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.