Η τελευταία παράσταση για τον Βιεϊρίνια;

Metrosport Team15 Μαΐου 2024

Ρεπορτάζ: Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης

Το ημερολόγιο έγραφε 30 Αυγούστου 2008. Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ και στην ενδεκάδα του έχει έναν πιτσιρικά. Είχε έρθει από την Πόρτο με… υπογραφή Φερνάντο Σάντος. Το όνομά του; Αντρέ Βιεϊρίνια. Τα υπόλοιπα γνωστά! 

Το πρώτο χειροκρότημα στην Τούμπα το εισέπραξε δυο εβδομάδες αργότερα. Στις 14 Σεπτεμβρίου όταν ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την ΑΕΚ. Σήμερα το ημερολόγιο γράφει 15 Μαϊου 2024. Και είναι πολύ πιθανό ο Αντρέ, ο «Ελληνας» αυτός ο εμβληματικός αρχηγός να πατήσει τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας για τελευταία φορά ως ποδοσφαιριστής.

Σε αυτό το γήπεδο έχει ζήσει τα πάντα. Χαρές, λύπες, στεναχώριες και… αήττητο Πρωτάθλημα. Εχει τραυματιστεί, έχει πονέσει, έχει ματώσει την ασπρόμαυρη φανέλα. Αλλά έχει αποθεωθεί. Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνη τη στιγμή που με ρήξη χιαστού μπαίνει για λίγα λεπτά μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο ματς με τον Λεβαδειακό απλά για να ακούσει το όνομα του, τη βραδιά της στέψης; 

Ηρθε παιδί, έγινε άνδρας, έγινε πατέρας, έγινε οικογενειάρχης. Με ένα μεγάλο διάλλειμα αφού είχε αποχωρήσει για την Βόλφσμπουργκ. Επέστρεψε για να δει τον ΠΑΟΚ πρώτο. Το κατάφερε. Θέλει να αποχαιρετίσει το ποδόσφαιρο και πάλι με τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή. Δυο ματς έμειναν, δυο τελικοί. Και προφανώς θα είναι μια δύσκολη απόφαση στο τέλος της σεζόν.

Ο ίδιος είχε πει το καλοκαίρι μιλώντας αποκλειστικά στη «Μ» και στο Metrosport.gr, πώς θέλει να ζήσει αυτή τη σεζόν και να τελειώσει φανταστικά. Σήμερα με νίκη ο ΠΑΟΚ και με στραβοπάτημα της ΑΕΚ θα πάει στο Κλεάνθης Βικελίδης την Κυριακή για την στέψη. 

Και αμέσως μετά θα κληθεί να πάρει τη μεγάλη απόφαση. Ηδη έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Ηδη είναι ένα κομμάτι της χρυσής ιστορίας του ΠΑΟΚ. Η απόφαση δική του. 

Αλλά σήμερα είναι δεδομένο πως θα αποθεωθεί. Παίξει δεν παίξει. Ο Αντρέ που όποια και να είναι η απόφαση του, γνωρίζει πως η επόμενη μέρα θα είναι και πάλι στην Τούμπα. Με σορτσάκι ή κοστούμι; Αυτός θα αποφασίσει. Προς το παρόν ετοιμάζεται και αυτός για τη σημερινή μεγάλη «μάχη». Μέχρι την επόμενη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.