Η σταθερότητα και η διάρκεια απόδοσης είναι τα δύο βασικά ζητούμενα για τον Γιάννη Καστρίτη

Βασίλης Βλαχόπουλος21 Οκτωβρίου 2024

Ο Άρης εξασφάλισε ποσότητα οξυγόνου έπειτα από τη νίκη επί του Προμηθέα Πατρών και το βασικό ζητούμενο για τον Γιάννη Καστρίτη είναι η αύξηση του διαστήματος καλής απόδοση της ομάδας του και ο «έλεγχος» των αυξομειώσεων που παρουσιάζουν αρκετοί παίκτες στη διάρκεια ενός αγώνα.

Το τελευταίο έχει τη σημασία του και ήταν από τα κύρια χαρακτηριστικά της ομάδας στον τελευταίο επίσημο αγώνα. Τρανό παράδειγμα ήταν ο Λάντερς Νόλεϊ ο οποίος έπειτα από το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Προμηθέα και τους 19 πόντους που σημείωσε αγγίζοντας την τελειότητα στις δύο πλευρές του παρκέ, ακολούθησε το αντίστοιχο δεύτερο όπου δυσκολεύτηκε να πάρει μια σωστή απόφαση. 

Αντιστρόφως ανάλογο δρομολόγιο ακολούθησε ο Τζος Ρόμπερτς καθώς ο Αμερικανός δεν θωράκισε τη ρακέτα της ομάδας του στο πρώτο μέρος αλλά εξελίχθηκε σε παίκτης-καταλύτης στο δεύτερο ημίχρονο του ίδιου αγώνα. Επί τούτου, ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για μια αναπόφευκτη διαδικασία στην οποία θα υποβληθούν όλες οι ομάδες και ειδικά αυτές που έχουν στις τάξεις τους παίκτες με περιορισμένο πρότερο επαγγελματικό βίο. Στην ίδια συνομοταξία εντάσσεται και ο Τζέιμς Μπανκς ενώ ο Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους επίσης υστερεί σε εμπειρία. Για τον δε Ντιμόι Χοτζ, η φετινή χρονιά είναι μεταβατική καθώς πρόκειται για την παρθενική του στην Ευρώπη.

Το δεύτερο ζητούμενο για τον Γιάννη Καστρίτη είναι το χαμηλότερο δυνατό κόστος καθώς εξελίσσεται αυτή η διαδικασία. Κακά τα ψέματα, μέχρι στιγμής υπάρχει τίμημα (σ. σ. ήττα από την ΑΕΚ στο «Nick Galis Hall»). Μετά το παιχνίδι με τον Προμηθέα εκτίμησε ότι η ομάδα του θα είναι σε θέση απόδοσης βάσει του επιπέδου ποιότητάς της κατά τα τέλη του Νοέμβρη δίχως να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο χρήσης της μίας αλλαγής που δικαιούται να κάνει στη διάρκεια του πρώτου γύρου. Επί του παρόντος όμως, αυτή η συζήτηση μπαίνει στο συρτάρι γιατί δεν έχει βρεθεί περίπτωση «ψηλού» που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ρόλο στο τελευταίο έχει και η αναμονή για την ενσωμάτωση του Νέιτ Λαζέφσκι. Το μήνυμα που έστειλε ο προπονητής του Άρη ήταν ξεκάθαρο. Δεν θα ρισκάρει με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ κι ας ξέρει την αναγκαιότητα της ένταξής του στην ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι στην αποστολή ούτε στον αγώνα με τον Κολοσσό στη Ρόδο και πιθανόν να του δοθούν κι άλλες ημέρες προετοιμασίας. Ο Λαζέφσκι μέτρησε μόλις τρεις προπονήσεις με την ομάδα καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση στα μέσα του Αυγούστου. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.