Η «σπυριάρα»: Τώρα μιλούν οι έδρες

Βασίλης Βλαχόπουλος10 Μαρτίου 2023

Στη φετινή (ομολογουμένως τρελή) Euroleague όλα έχουν συμβεί αλλά τώρα που κρίνονται όλα, οι έδρες έχουν τον πρώτο λόγο κι αυτό αποδείχθηκε εξάλλου στους πρώτους αγώνες της «διαβολοεδομάδας».

Εξαίρεση, ενδεχομένως, να αποτελέσει ο Παναθηναϊκός ο οποίος φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Προ ημερών, οι Σέρβοι επωφελήθηκαν των απουσιών της Εφές (έπαιξε χωρίς Λάρκιν, Μίτσιτς) αλλά και των υπέρ τους σφυριγμάτων κι έκαναν επιμέρους σκορ 27-5 στα τελευταία λεπτά. Είναι φανερό ότι ο Καμπάτσο τους έδωσε πολλά πραγματάκια γιατί έχει σχηματιστεί μια πυραυλοκίνητη περιφερειακή γραμμή. Δεν θα μπω σε διαδικασία εκτίμησης του νικητή κι ας θεωρούνται φαβορί οι Σέρβοι. Πάω με το εύρος πόντων (151-160), τις τελικές πάσες του Λούκα Βιλντόζα (4+) και τους πόντους του Ντουέιν Μπέικον (14+).

Πάμε στις έδρες. Η Εφές (13-13) φιλοξενεί τη Μακάμπι (14-13) σε ματς που θα κρίνει τα Playoffs. Οι Τούρκοι δεν θέλουν απλά νίκη αλλά και +9. Είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Λάρκιν, Μίτσιτς, υπάρχει η εκτίμηση ότι θα παίξει (τουλάχιστον) ο ένας εξ’ αυτών. Η Μακάμπι είναι τρομερά αδύναμη μακριά από το Τελ Αβίβ και η Εφές συνηθίζει να παίρνει τα παιχνίδια που πρέπει. «Ασος» και under 163.5 πόντων. Αυτό που έγινε με την Εφές στο Βελιγράδι πριν από λίγες ημέρες δεν ήταν το φυσιολογικό. Αυτό το 27-5 επιμέρους σκορ που δέχθηκε στο τέλος αλλά και τα διαδοχικά εναντίον της σφυρίγματα.

Η Φενέρμπαχτσε (16-10) υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (18-10). Νίκη με +2 χρειάζονται οι Τούρκοι για να αποκτήσουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν έχει χτίσει προσωπικότητα μακριά από την Πόλη. Εντός έδρας όμως έχει τρομερό ρυθμό. Οι δε Καταλανοί επιβεβαίωσαν στο ΣΕΦ ότι φέτος δεν είναι καλά. Κάποιοι περιμένουν εξάλλου να τελειώσει η χρονιά γιατί το καλοκαίρι θα δρομολογηθούν ριζοσπαστικές αλλαγές. Νίκη της Φενέρ με κάλυψη του χάντικαπ των 1.5 πόντων.

Κλείνουμε με την Μπασκόνια (15-12) η οποία έκανε τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής μέσα στη Μαδρίτη και υποδέχεται τη Μονακό (17-10). Οι Βάσκοι κέρδισαν τα εννιά από τα τελευταία δέκα εντός έδρας παιχνίδια τους. Παίζουν σε υψηλές ταχύτητες, εξ’ ου και τα μεγάλα σκορ και οι 114 πόντοι που έβαλαν στα δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδι τους στη Βιτόρια. Η Μονακό νίκησε στους δύο τελευταίους εντός έδρας αγώνες αλλά φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τις αυξομειώσεις που έχουν στην εμφάνισή τους. Η νίκη (1.70) της Μπασκόνια είναι λογική επιλογή. Πέραν αυτής, αξίζει τον κόπο το ρίσκο στα τρίποντα των Ματ Κοστέλο, Ντάριους Τόμπσον. Το ματς θα πάει ψηλά στους πόντους. Το over 169.5 δεν είναι κακή επιλογή. Στους πέντε τελευταίους εντός έδρας αγώνες η Μπασκόνια σκοράρει 98.6 πόντους κατά μέσο όρο.

ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ U/O

1. Εφές 1 (-5.5) και Under 163.5πόντοι

2.Φενέρμπαχτσε 1(-1.5)

3. Μπασκόνια 1 (απλή νίκη)

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

1. Λούκα Βιλντόζα (Ερ. Αστέρας) 4+ ασιστ 2.32

2. Ματ Κοστόλε (Μπασκόνια) 1.5+ τρίποντα 2.23

3. Ντάριους Τόμπσον (Μπασκόνια) 1.5+ τρίποντα 2.15

4. Ντουέιν Μπέικον (ΠΑΟ) 14+ πόντοι 2.10

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.