Στήλες Σπυριάρα

«Η σπυριάρα»: Και γιατί να μη νικήσει η Παρτίζαν;

Βασίλης Βλαχόπουλος07 Απριλίου 2023

Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας γίνεται στο Πριγκιπάτο όπου το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο καθώς η Παρτίζαν καίγεται για νίκη εν αντιθέσει με τη Μονακό η οποία ξέρει ότι θα καταλήξει τέταρτη.

Με κριτήριο τους τελευταίους αγώνες, η Παρτίζαν δείχνει να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Euroleague. Εκτός Βελιγραδίου δε νίκησε απλά στα πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια αλλά στα περισσότερα το έκανε με εκκωφαντικό τρόπο με 85+ πόντους. Φαίνεται ότι και φέτος, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς το έκανε το θαύμα του καθώς έχει αυξήσει τα κίνητρα των παικτών του. Η Μονακό δεν κινδυνεύει να χάσει την 4η θέση, ούτε μπορεί να πάει ψηλότερα. Βέβαια, δεν θα ήθελε την Παρτίζαν στα Playoffs για ευνόητους λόγους. Εμείς πάμε με τη φόρμα των ομάδων. Οι Σέρβοι θεωρούνται αουτσάιντερ. Το διπλό πληρώνει 2.42 μονάδες. Αν το επιλέξετε καλύτερα να πάτε σε ρίσκο με νίκη Παρτίζαν και over 167.5 πόντους που πληρώνει 4.60 μονάδες καθώς το σκορ θα πάει ψηλά. Αν δηλαδή πάρετε το ρίσκο, τουλάχιστον να αξίζει η απόδοση. Σε επίπεδο παικτών, οι 6+ πόντοι του Μάνταρ πληρώνουν 2.57 μονάδες. Ο Ισραηλινός δεν σκόραρε… πολλά στα τελευταία δύο παιχνίδια αλλά κάπου θα βρει τις ευκαιρίες. Επίσης, τα 5+ ριμπάουντ του Τζον Μπράουν πληρώνουν 2.90 μονάδες.

Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Άλμπα στο παιχνίδι των… πικραμένων καθώς η ελληνική ομάδα είναι στη 16η θέση και ήδη φτιάχνεται για του χρόνου και η γερμανική μία θέση πιο κάτω. Εντούτοις, είναι ανταγωνιστική. Στη Βαρκελώνη έχασε μεν με -16 αλλά αυτό έγινε στο τέλος. Στη Βιτόρια μάλλον αδικήθηκε και από τη διαιτησία. Πάμε με το εύρος πόντων 156-169 που πληρώνει 2.67 μονάδες. «Αρέσουν» οι 10+ πόντοι του Λουκ Σίκμα με απόδοση 2.37 αλλά και τα 5+ ριμπάουντ του Βέτσελ (5.80). Ο τελευταίος δεν είχε χρόνο συμμετοχής, στο τελευταίο διάστημα χρησιμοποιείται έντονα και στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει 11 πόντους και 5.5 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Κλείνουμε στο Μιλάνο. Η Ολίμπια έχει αποκλειστεί και η Μπαρτσελόνα ρίχνει κλεφτές ματιές στις θέσεις από 4 έως 9 για να δει την αντίπαλό της στα Playoffs. Ολες οι ομάδες το κάνουν κι ας μη το λένε δημοσίως. Αρχικά, όλες προτιμούσαν να αποφύγουν τη Φενέρμπαχτσε και την Παρτίζαν. Πλέον, με τα προβλήματα που έχει η πρώτη ενδεχομένως να είναι και αρεστή. Πάμε στο παιχνίδι. Η Μπάρτσα θέλει τη δεύτερη θέση. Είναι ομάδα η οποία έχει τρομερά σκαμπανεβάσματα. Εκανε καταπληκτικό παιχνίδι στο Βελιγράδι και άθλιο με την Αλμπα στη Βαρκελώνη. Η νίκη της με over 155.5 πόντων έχει απόδοση 2.60. Σε επίπεδο παικτών οι 8+ πόντοι του Νικόλο Μέλι προσφέρουν 2.30 μονάδες.

ΣΗΜΕΙΑ

1.Παρτίζαν νίκη και over 167.5 πόντοι 4.60

2.Παναθηναϊκός-Αλμπα εύρος πόντων 156-169 2.67

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

1.Βέτσελ (Αλμπα) 5+ ριμπάουντ 5.80

2.Μάνταρ (Παρτίζαν) 6+ πόντοι 2.57

3.Μπράουν (Μονακό) 5+ ριμπάουντ 2.90

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.