Στήλες Σπυριάρα

«Η Σπυριάρα»: Η «χαρά του… ελεύθερου μπάσκετ

Βασίλης Βλαχόπουλος14 Απριλίου 2023

Είναι δύσκολη η προσέγγιση αγώνων όταν δεν υφίσταται βαθμολογικό κίνητρο, μπορεί όμως αυτό το δεδομένο να οδηγήσει σε ανάλαφρο μπάσκετ και σε μεγάλα σκορ.

Στην Κωνσταντινούπολη, κανείς εκ των Αναντολού Εφές και Μονακό δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο καθώς η πρώτη μαζεύει τα κομμάτια της μετά την παταγώδη αποτυχία της και τον αποκλεισμό ενώ η δεύτερη περιμένει να δει ποιον θα αντιμετωπίσει στα Playoffs. Η Εφές έχει εσωτερικά ζητήματα και τρομερή αγωνιστική αστάθεια αλλά δίχως την πίεση του αποτελέσματος θα παίξει ελεύθερα. Ο «άσος» με το over των 167.5 πόντων πληρώνει 3.35 μονάδες για δύο ομάδες οι οποίες ξεχειλίζουν από ατομικό ταλέντο και ξεκινούν το παιχνίδι τους από την επίθεση. Μην μπλέξετε με παίκτες γιατί εξαρτάται από το κίνητρο του καθενός.

Καθώς αυτές οι γραμμές γράφτηκαν πριν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια, ήταν αδύνατο να προσδιοριστεί το βαθμολογικό κίνητρο της Ζάλγκιρις η οποία ήθελε ήττα των Βάσκων για να πάρει αυτή την 8η θέση που οδηγεί στα Playoffs. Με έξι συνεχόμενες ήττες, η Μπάγερν Μονάχου έχει πετάξει λευκή πετσέτα καιρό τώρα. Μόνο οι Αμερικανοί έχουν ενδιαφέρον γι’ αυτά τα παιχνίδια, γι’ αυτό τον λόγο κοιτάζουμε την περίπτωση του Ουόλντεν (9+ πόντοι, 2.20 μονάδες) κι ας είναι περισσότερα τα μέτρια παιχνίδια του στο τελευταίο διάστημα. Ετσι όπως παίζει η γερμανική ομάδα, ο Πολονάρα μπορεί να κάνει έναν καλό αγώνα (15+ άθροισμα πόντων, ριμπάουντ ασίστ, 2.25 μονάδες). Αν η Ζάλγκιρις έχει κίνητρο, αξίζει τον κόπο και το διπλό αλλά το σκορ δεν θα πάει ψηλά. Το εύρος πόντων 150-163 μας καλύπτει.

Η Παρτίζαν υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην κατάσταση Stark Arena. Οι Σέρβοι έχουν εξασφαλίσει τα Playoffs και πριν μπουν στο παρκέ θα γνωρίζουν αν έχουν πιθανότητες για την 5η θέση ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν τη Μονακό ή αν θα βρουν στο διάβα τους μία εκ των Μπαρτσελόνα/Ρεάλ. Δεν αποκλείω η Παρτίζαν να προτιμά ζευγάρωμα με τη Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί δίχως τους Λι, Τόμας και δύσκολα θα αποφύγει ήττα με διψήφιο νούμερο. Παρτίζαν και over 168.5 πόντοι προσφέρει 2.10 μονάδες. Ισως αξίζει το ρίσκο της νίκης των Σέρβων με 11-15 πόντους με απόδοση 4.50.

Κλείνουμε με Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα ξέρει ότι θα τερματίσει στην 3η θέση καθώς έχει το μειονέκτημα στην ισοβαθμία με τη Ρεάλ και το πλεονέκτημα με τη Μονακό. Η Βαλένθια έχει καιρό που είναι αδιάφορη και μετρά επτά ήττες στα τελευταία εννιά παιχνίδια. Ο άσος των Καταλανών με over 163.5 πόντων είναι εφικτή επιλογή καθώς προβλέπεται… ελεύθερο μπάσκετ δίχως ιδιαίτερες τακτικές προσεγγίσεις. Ετσι όπως παίζει η Βαλένθια στην άμυνα, ο Κόρεϊ Χίγκινς μπορεί να κάνει ένα καλό παιχνίδι και οι 11+ πόντοι του προσφέρουν 2.57 μονάδες. Ο Βίκτορ Κλαβέρ δεν είναι από τους παίκτες που τραβούν τις προσπάθειες από τα μαλλιά αλλά και η απόδοση των 3.50 μονάδων για 6+ πόντους δεν είναι μικρή.

ΣΗΜΕΙΑ

1.Μπαρτσελόνα «άσος» και over 163.5 πόντοι 2.18

2.Εφές «άσος» και over 167.5 πόντοι 3.35

3.Παρτιζάν νίκη 11-15 πόντοι 4.60

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

1.Χίγκινς (Μπαρτσελόνα) 11+ πόντοι 2.57

2.Κλαβέρ (Βαλένθια) 6+ πόντοι 3.50

3.Ουόλντεν (Μπάγερν) 9+ πόντοι 2.20

                                                  ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.