Η σπουδαία νίκη του Αρη και ο… φτηνός στόχος

Βασίλης Μάστορας23 Σεπτεμβρίου 2024

Ο,τι έπρεπε ήταν η νίκη του Αρη επί του Ολυμπιακού για τον ψυχισμό της ομάδας και του κόσμου. Η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας στους πρώτους τέσσερεις αγώνες, είχε αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα. Ικανοποίηση από τη νίκη στις Σέρρες και προβληματισμό απ’ όσα έδειξε ο Αρης, με αποκορύφωμα τον αγώνα της Κρήτης, από τους υπόλοιπους αγώνες.

Ολοι συμφωνούσαν ότι το γκρουπ φέτος διαθέτει ποιότητα και περίμεναν να την καταθέσει στο χορτάρι. Το δήλωσε άλλωστε και ο Μανού Γκαρθία, μετά τον αγώνα με τον Ο.Φ.Η. Να λοιπόν που έγινε κι αυτό. Ο Αρης σ’ έναν αγώνα υψηλού αγωνιστικού ενδιαφέροντος, κόντρα στον Ολυμπιακό, έκανε ό,τι έπρεπε μέσα στο γήπεδο. Ηταν αγωνιστικά συνεπής σ’ όλη τη διάρκεια των 90 λεπτών, είχε προσήλωση στον στόχο, απέφυγε τα μεγάλα λάθη και κυρίως το γκρουπ είχε πλάνο για τον στόχο του. Πράγματα τα οποία έλλειπαν από την ομάδα στους προηγούμενους αγώνες.

Βρέθηκε λοιπόν το… κλειδί που μπορεί να ξεκλειδώσει την επιτυχία για τον Αρη. Προσωπικά πίστευα ότι οι ποδοσφαιριστές των «κίτρινων» χρειάζονται, μεγαλύτερο κίνητρο για να δείξουν αυτό που μπορούν. Και το έγραψα μάλιστα, ότι η ομάδα θα είναι κατά πολύ καλύτερη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό γιατί υπήρχε το κίνητρο που ενεργοποιεί τον επαγγελματικό εγωισμό των ποδοσφαιριστών. Κι έτσι έγινε. Απέναντι στον περσινό Κυπελλούχο του Conference League και υποψήφιο Πρωταθλητή οι ποδοσφαιριστές του Αρη είχαν εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά.

Ο κόσμος είδε το τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα, που φέτος έχει ένα ολοκληρωμένο ρόστερ ικανό να καλύψει οποιαδήποτε απουσία. Το ζήτημα λοιπόν που μπαίνει για τη συνέχεια, είναι η διάρκεια. Καλές οι νίκες απέναντι στις ομάδες του big4, οι οποίες δίνουν ψυχολογία στο γκρουπ, αλλά το βαθμολογικό κέρδος είναι ίδιο με οποιονδήποτε άλλον αγώνα. Κι αυτό είναι που χρειάζεται διαχείριση από τον Μάντζιο.

Ο Αρης που απέδειξε το προηγούμενο Σάββατο ότι αντέχει στην πρόκληση για τη διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, θα πρέπει να έχει διάρκεια. Αυτό άλλωστε απαιτούν και οι διεκδικήσεις μεγάλων στόχων. Είναι νόμος για τις ομάδες που θέλουν να πετύχουν πράγματα. Διαφορετικά θα τους μείνει η ικανοποίηση των εφήμερων χειροκροτημάτων. Κι αυτός είναι ένας φτηνός στόχος για τον φετινό Αρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.