Η σιωπή είναι… λίπασμα για τα «ζιζάνια»!

Αρις Νικολάκης20 Ιουνίου 2023

Μάλιστα! Κατά τον – εύλογα, προσφιλή στον Ραζβάν – ρουμανικό Τύπο... «Η επανάσταση ξεκινάει για τον ΠΑΟΚ! Ο Λουτσέσκου φτιάχνει την ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα». Χαραμάδα φωτός στο πέπλο σκότους το οποίο καλύπτει τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τρία τινά δύνανται, να συμβαίνουν. Πρώτον, ο συντάκτης του δημοσιεύματος φαντάσθηκε την «επανάσταση» του συμπατριώτη του προπονητή. Δεύτερον, την… ψυχανεμίσθηκε από συζήτηση μαζί του. Και τρίτον, την αποκάλυψε ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ στον συμπατριώτη του δημοσιογράφο.

Θεωρούμε φυσικό, πως οι ΠΑΟΚτσήδες θα ευχόταν το τρίτο από τα τρία τινά, τα οποία δύνανται, να συνέβησαν για το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Θα απευχόταν το πρώτο. Θα επιφυλασσόταν για το δεύτερο.

Το θέμα όμως, είναι η συνεχιζόμενη σιωπή περί του σχεδιασμού του ΠΑΟΚ. Αν και για να λέμε την πάσα αλήθεια, προσδοκούμε γρήγορα, πολύ γρήγορα το θρυμμάτισμα της. Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Μ» απήχησε την αγωνία και τη λαχτάρα των φίλων του «δικέφαλου» για γνώση. Άγγιξε ευαίσθητες χορδές των ψυχών τους. Η «Μ» απευθύνθηκε με σεβασμό κι ειλικρίνεια σε αυτόν, στον οποίο απευθύνεται κι υποκλίνεται ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Στον «νυν και αεί και εις τους αιώνες, των αιώνων» ευεργέτη του, τον Ιβάν Σαββίδη...

Η εικόνα της ρευστότητας (στην οποία συμβάλλει η άγνοια περί του σχεδιασμού)στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ανησυχεί τον κόσμο του. Απεχθάνεται τα ταξίδια στον άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Στήριξε και στηρίζει κάθε ταξίδι με προγραμματισμένο πλου και με οποιασδήποτε… βάρκα. Είτε αμέσως – δια μεταγραφών - του πρωταθλητισμού, είτε εμμέσως – δια της δημιουργίας ομάδας – του πρωταθλητισμού. Η απομόνωση του από την ενημέρωση για τον σχεδιασμό της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου αδικεί και δη, κατάφωρα τον κόσμο του ΠΑΟΚ!

Δεν υφίσταται λογική διαφωνία περί των αποτυχιών της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ βυθίσθηκε αύτανδρος και στα ρηχά του Κόνφερενς Λιγκ. Βυθίσθηκε αύτανδρος και στα βαθιά, στα πλέι οφ, του Πρωταθλήματος. Βυθίσθηκε αύτανδρος και στο Κύπελλο. Δεν υφίσταται συνάμα, εύλογη διαφωνία περί της μαγιάς από την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, κατά τους αρχαίος ημών προγόνους. Σκαλίζοντας στις στάχτες του πρόσφατου παρελθόντος, βρίσκεται… Εάν όχι, φωτιά… Σπίθες! Ο Κωνσταντέλιας, ο Κουλιεράκης Κοτάρσκι – νεοσσοί ακόμη, της μπάλας - ο Ράφα Σοάρες, ο Ίνγκασον, ο Αουγκούστο ακόμη κι ο «παλιός που είναι αλλιώς» - κι έβαλε γυαλιά σε πολλούς νεότερους του – Τάισον αλλά κι ο Ζίβκοβιτς, που αν μη τι άλλο έψαχνε αλλά δεν βρήκε τον καλό του εαυτό… Είναι μία «μαγιά», για ζύμωση μίας νέας ομάδας. Με τις άκρως απαραίτητες προσθαφαιρέσεις βεβαίως, βεβαίως…

Για να λέμε πάντως, του στραβού το δίκιο… Ναι, η σιωπή του Οργανισμού του ΠΑΟΚ από προβληματίζει μέχρι εξοργίζει τον κόσμο του. Η αντίδραση του στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας ήταν καταλυτική. Πριν καλά αρχίσει η… οργανωμένη σπορά ζιζανίων κατέστη σαφής η εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη, στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Πέρα από όρους συμβολαίων και ψιλά γράμματα συμφωνιών. Έτσι έμειναν οι γνωστοί… άγνωστοι με «τους σπόρους των ζιζανίων στο χέρι»!

Ακόμη κι έτσι όμως, με τα «ζιζάνια στα χέρια» αναζητούν γόνιμο έδαφος, για να τα καλλιεργήσουν. Τον ΠΑΟΚ για να ζημιώσουν. Κι εμείς θεωρούμε – και συγνώμη ένα διαφωνείτε – τη σιωπή του ΠΑΟΚ… λίπασμα τους!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.