Η σημασία του να έχει ο ΠΑΟΚ όλα τα τμήματά του σε ένα προπονητικό

Κώστας Πετρωτός20 Ιανουαρίου 2024

«Όταν ο ΠΑΟΚ, μετά το αθλητικό κέντρο εγκαινιάσει και το νέο γήπεδο της Τούμπας, τότε θα πετάξει πολύ ψηλά στην Ευρώπη» δήλωσε χθες το μεσημέρι στην Νέα Μεσημβρία ο Θανάσης Κατσαρής. Δεν έχει καθόλου άδικο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και προφανώς για την Νέα Τούμπα δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πώς μπορεί να εκτοξεύσει την ομάδα.

Σε ό,τι, όμως, αφορά στο νέο προπονητικό καλό είναι να σταθούμε λίγο παραπάνω, γιατί κάποιοι μπορεί να πούνε: «μα καλά ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ένα αξιόλογο προπονητικό στην Μεσημβρία, τι θα αλλάξει;». Κάποια από τα οφέλη ενός νέου προπονητικού κέντρου στους Ταγαράδες είναι γνωστά. Καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες, άρα καλύτερες συνθήκες εργασίας, μικρότερη απόσταση για να μετακινούνται καθημερινά οι παίκτες, άρα λιγότερη επιβάρυνση και μικρότεροι κίνδυνοι κατά την μετάβαση και φυσικά περισσότερες υποδομές για την καθημερινή δουλειά των παικτών.

Όταν μάλιστα δημιουργηθούν και οι ξενώνες, τότε θα υπάρχει και η δυνατότητα παραμονής των παικτών για περισσότερες ώρες και άρα και ενδεχομένως και κάποια επιπλέον εξειδικευμένη προπόνηση. Το σημαντικότερο, όμως, όφελος, αφορά κάτι άλλο: τη δυνατότητα να υπάρχουν συγκεντρωμένα σε έναν χώρο όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Να υπάρχει για τον Δικέφαλο ένα ενιαίο «σπίτι» που θα φιλοξενεί από μπαμπίνι μέχρι και άνδρες της πρώτης ομάδας.

Οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ θα έχουν την δυνατότητα της καθημερινής συμβίωσης με τα αστέρια της πρώτης ομάδας, με φτασμένους επαγγελματίες και παράλληλα την δυνατότητα να παρατηρούν πώς δουλεύουν και πώς συμπεριφέρονται. Με αυτό τον τρόπο θα χτιστεί η νοοτροπία ΠΑΟΚ, ο χαρακτήρας των νεαρών και το DNA ΠΑΟΚ θα γίνει ακόμη πιο ισχυρό. Αν θέλουμε να πάρουμε ένα κορυφαίο παράδειγμα από την Ευρώπη (καθώς όπως είπε και ο Αναστασιάδης, ο Δικέφαλος θέλει να κάνει το καλύτερο προπονητικό στην Ευρώπη), ο ΠΑΟΚ στοχεύει να δημιουργήσει την δική του Μασία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.