Η σημασία της «αυτοκτονίας» του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο και η πιθανότητα να δηλώσει και ο Αρης υποψηφιότητα

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Νοεμβρίου 2023

Να λοιπόν που από τη 12η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος διαμορφώνεται μια λογική κατάσταση στην κορυφή με τους τέσσερις πρώτους μέσα σε μία τριάδα βαθμών, κανέναν δηλαδή να μην ξεχωρίζει, να μην έχει ξεφύγει και να μη θεωρείται φαβορί.

Αν συνέβαινε το αντίθετο θα ήταν παράλογο, με βάση τη μέχρι στιγμής εικόνα των ομάδων. Γιατί αποδεικνύεται ότι, παρά τα προτερήματα της κάθε μιας, υπάρχουν και τα μειονεκτήματα, τα οποία προκαλούν τη πολύ φυσιολογική ισορροπία που απεικονίζεται στη βαθμολογία.

Στη 12η αγωνιστική συνέβη αυτό που προβλέψαμε. Πέρασαν χωρίς απώλειες Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και έχασε βαθμούς ο μόνος που κινδύνευε ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός, αφού είχε να ξεπεράσει το εμποδιο του Αρη στο Χαριλάου.

Ας δούμε πώς διαμορφώνονται οι δύο “ειδικές” βαθμολογίες μας, με βάση τις απώλειες των τεσσάρων πρώτων στους εκτός μεταξύ τους αγώνες και στη συγκομιδή βαθμών στους μεταξύ τους.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ!!!!!!!



Εκείνο που άλλαξε, λοιπόν, είναι ότι επιτέλους έχασε βαθμούς και μάλιστα τρεις ο Παναθηναϊκός. Βέβαια, τους έχασε από τον Αρη, με τον οποίο κανένα ματς δεν μπορεί να θεωρείται “εύκολο”, αλλά, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ο Αρης δεν συγκαταλέγεται στους διεκδικητές του τίτλου και με αυτόν αντίπαλο καταλογίζουμε απώλειες βαθμών και στους τέσσερις. Για παράδειγμα, στον ΠΑΟΚ, με το 0-0 του αγώνα της Τούμπας. Γεγονός είναι, πάντως, ότι ακόμη κι αν ο Αρης δεν “ανεβεί” κι άλλο βαθμολογικά, ώστε να γίνουν πέντε οι διεκδικητές, σίγουρα θα αποτελεί και στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ έναν σοβαρό ρυθμιστή της τελικής κατάταξης, αφού είναι από όλες τις υπόλοιπες ομάδες ο πιο ικανός να παίρνει θετικά αποτελέσματα από τους τέσσερις πρώτους.

Στις επιμέρους παρατηρήσεις τώρα:

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει ούτε έναν βαθμό στα “εύκολα” ματς κι αυτό είναι που τον κρατάει ακόμη στην πρώτη θέση. Ταυτόχρονα, όμως, δεν έχει κερδίσει κανένα ντέρμπι, ενώ από τον Αρη έχασε. Θυμίζω ότι τους τρεις βαθμούς που έχει στα ντέρμπι τους πήρε στα χαρτιά εξ αιτίας της διακοπής του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Τόσο η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Χαριλάου, όσο και η δυσκολία με την οποία πήρε το τρίποντο η ΑΕΚ στα Γιάννινα, δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, αγωνιστικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των διεκδικητών. Αν ο Παμλίδης δεν... στραβωνόταν και δεν έστελνε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από τα τέσσερα μέτρα σε εντελώς άδεια εστία, τώρα η ΑΕΚ θα ήταν τέταρτη, πίσω από τον ΠΑΟΚ, κανείς δεν θα αποθέωνε τον Τσούμπερ και όλοι θα ασχολιόντουσαν με την ανικανότητα των παικτών της να αξιοποιήσουν τις αρκετές και καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Επίσης, θα έψαχναν να βρουν πώς είναι δυνατόν η... αρμάδα του Αλμέιδα να έχει χάσει 9 βαθμούς στα 9 “εύκολα” παιχνίδια που έπαιξε...

Οσο για τον ΠΑΟΚ, ας καθίσουν να σκεφτούν οι παίκτες του πόση ζημιά έκαναν στην ομάδα και τους εαυτούς τους με εκείνη την ήττα στο Ηράκλειο. Αρκεί να νικούσαν τον ΟΦΗ για να ήταν σήμερα μόνοι πρώτοι στην κορυφή, με 29 βαθμούς, έχοντας μάλιστα παίξει όλα τα ντέρμπι με τους τρεις της Αθήνας εκτός έδρας...

Με απλά λόγια, χαμένος της αγωνιστικής ήταν ο Παναθηναϊκός και κερδισμένος ο Αρης. Και το νέο ενδιαφέρον που δημιουργείται δεν είναι μόνο η “σύμπτυξη” των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου σε μικρή βαθμολογική διαφορά, αλλά και αν ο Αρης κατορθώσει να τους πλησιάσει περισσότερο για να δηλώσει κι αυτός υποψηφιότητα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.