Η σχέση του Ιβάν Σαββίδη με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Κώστας Πετρωτός03 Αυγούστου 2023

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (3/8) το πρωί η επίσκεψη των διοικούντων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου τους υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’. Αυτή η επίσκεψη μας δίνει την αφορμή να θυμίσουμε την στενή σχέση του Ιβάν Σαββίδη με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσωπικά τον Πατριάρχη Θεόφιλο. 

Το 2016 ο ομογενής επιχειρηματίας είχε βρεθεί στα Ιεροσόλυμα και παρασημοφορήθηκε από τον Πατριάρχη Θεόφιλο, με το μετάλλιο του Τάγματος του Παναγίου Τάφου. Λίγους μήνες αργότερα, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ανακηρύχθηκε πνευματικός πρέσβης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην ανατολική Ευρώπη και στις ρωσόφωνες χώρες. 

Στην επιστολή που είχε σταλεί αναφερόταν «θα υπερασπιστεί και θα διακηρύξει τα νόμιμα δικαιώματα και τις εξουσίες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την προστασία των Αγίων Τόπων, αλλά και θα εξασφαλίσει επαφή με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, με τις συναθροίσεις και τις αδελφότητες, και με όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης».

Επιπλέον, είχε μεταβεί στα Ιεροσόλυμα και το 2019, το Μεγάλο Σάββατο, για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός, συνοδεύοντάς το στο Ροστόφ. Μάλιστα, τότε είχε κάνει και δώρο φανέλα του ΠΑΟΚ με τις υπογραφές των παικτών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.