Ι. Σαρόγλου: Εξαιρετική δουλειά από τον προπονητή, Βαξεβάνης: Ημασταν ακούραστοι

Χρήστος Λιάπης27 Μαΐου 2024

Επιστρέφει στην Α1 ο Ορφέας Σουρωτής

Επιστρέφει στην Α1 ο Ορφέας Σουρωτής καθώς κατέκτησε το Πρωτάθλημα στον τρίτο όμιλο της Α’ κατηγορίας. Αν και είχε άξιους αντιπάλους πέτυχε τον στόχο του.

 Η ταμίας της ομάδας Γιάννα Σαρόγλου για την επιτυχία του Ορφέα επισήμανε: «Ηταν μια πετυχημένη χρονιά. Είμαστε μια οικογένεια, το θέλαμε από την αρχή και από την πρώτη μέρα λέγαμε ότι θα είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις. Στα συν της ομάδας ήταν ότι και οι οχτώ από τους παίκτες της ενδεκάδας ήταν από τη Σουρωτή. Το κλίμα ήταν υπέροχο, οι περισσότεροι παίκτες ήταν μαζί πολλά χρόνια, ενώ εξαιρετική δουλειά έγινε από τον προπονητή Πέτρο Πασούδη ο οποίος παλαιότερα φορούσε τη φανέλα της ομάδας». 

Πως είδατε τον όμιλο; «Ο όμιλος μας ήταν δυνατός και πιστεύω ο πιο δύσκολος. Είχαμε εξαιρετικούς αντιπάλους στην πορεία μας προς τον τίτλο. Κάναμε μια πολύ κακή εμφάνιση στην Περαία και εκείνη η ισοπαλία μας ταρακούνησε και είπαμε τι πρέπει να διορθώσουμε ώστε να είμαστε πρωταθλητές. Το άξιζαν τα παιδιά, έπαιξαν παθιασμένα και τερμάτισαν πρώτοι». 

Για το τελευταίο παιχνίδι με τον Μέντεκα είπε: «Ο αρχηγός της ομάδας ο Γιάννης Ριζόπουλος είπε προς τους συμπαίκτες του: Βγείτε έξω και να γίνεται οι πρωταθλητές».

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε στην οικογένεια Ριζόπουλου προσθέτοντας: «Ηταν δίπλα μας σε ότι χρειαζόμασταν». Πλέον θα γίνει ένα αποχαιρετιστήριο τραπέζι στο γήπεδο και θα ανανεωθεί το ραντεβού για τη νέα περίοδο. Στόχος στο νέο Πρωτάθλημα θα είναι μια αξιοπρεπή παρουσία».

Βαξεβάνης: «Ζήσαμε το όνειρο»

Ο Στέλιος Βαξεβάνης έπαιξε ποδόσφαιρο στον Αγιο Αγιο Γεώργιο, Μαλακοπή, Καρδία, Φοίνικα Καλαμαριάς, Ενωση Συκεών (πρωτάθλημα και άνοδος στην Α1), Μαραθώνα, Αριστοτέλη, Μαραθώνας και Ορφέα.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας για την επιτυχία του Ορφέα Σουρωτής να κατακτήσει το Πρωτάθλημα στον τρίτο όμιλο της Α’ κατηγορίας είπε: «Δεν ήταν στόχος από την αρχή η άνοδος αλλά να παίξουν παιδιά του χωριού και να κάνουμε καλή πορεία. Στο τέλος του πρώτου γύρου ήμασταν πρώτοι και είπαμε να ξεπεράσουμε τα όρια μας καθώς ήμασταν κατά βάση νεανική ομάδα. Στις τελευταίες αγωνιστικές βλέπαμε ότι μπορούμε και πλέον κυνηγήσαμε την κατάκτηση του τίτλου». 

Για τον προπονητή του είπε: «Είχαμε ένα πολύ καλό προπονητή στην πρώτη χρονιά του ως προπονητής, τον οποίο είχαμε παλαιότερα και συμπαίκτη. Εκανε ευχάριστη προπόνηση. Ημασταν πάρα πολλά άτομα στην προπόνηση και δουλέψαμε σκληρά. Ενώ άλλες ομάδες ειδικά στο β΄ γύρο έμεναν από δυνάμεις, εμείς μετά το 60’ δίναμε περισσότερα. Ημασταν ακούραστοι. Υπήρχε η εμπειρία από τους Γ. Φλώρο, Ι. Φλώρο, Φοινικόπουλο, Περδίκη, Χατζόπουλο, εμένα, βοηθήσαμε τα νέα παιδιά μας βοήθησαν και αυτά και ζήσαμε αυτό το όνειρο». 

Τι στόχο θα βάλει η ομάδα τη νέα χρονιά; «Μια πάρα πολύ καλή πορεία και να αναδειχθούν παιδιά από το χωριό. Η χαρά της ομάδας και του προέδρου είναι να παίζουν παιδιά από το χωριό και με τη βοήθεια των μεγάλων και να αναδειχθούν και να παίξουν και σε μεγάλες κατηγορίες. Από κει και πέρα η ομάδα να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία. Φέτος η Α1 θα είναι δύσκολη. Θα ξαναζήσουμε στιγμές παλαιότερων ετών που είχε φοβερές ομάδες και θα γίνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα. Ηταν μια εξαιρετική διετία για τον Ορφέα με την συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου και φέτος την άνοδο. Οσο για μένα αν συνεχίσω για ένα άλλο χρόνο θα ήθελα να είναι με τον Ορφέα στην Α1 Σουρωτή».

 Ακόμη πρόσθεσε: «Να ευχαριστήσω τον κόσμο, τον πρόεδρο, την διοίκηση. Ηταν ένα ευχαριστώ στον Γιάννη Ριζόπουλο που σταματάει το ποδόσφαιρο, η άνοδος. Αλλά και για τον κ. Τάσο Ριζόπουλο στήριξε την ομάδα χωρίς ανταλλάγματα και αν δεν ήταν αυτός δεν θα ήταν η ομάδα σε αυτή την κατηγορία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.