Η ψυχή του Κουλιεράκη είναι η πιο μεγάλη απώλεια

Κώστας Πετρωτός23 Αυγούστου 2024

Δεν πάνε πολλές μέρες από το προηγούμενο άρθρο που αναλύαμε τις ουκ ολίγες τελικές φάσεις που είχε δεχθεί ο ΠΑΟΚ στα επίσημα παιχνίδια του φέτος και ήρθε το ματς με την Σάμροκ Ρόβερς να μας φανερώσει την ανασταλτική μεταμόρφωση της ομάδας του Λουτσέσκου. Οι Ιρλανδοί κατέγραψαν τέσσερις τελικές, μία μόλις προς την εστία του Δικεφάλου και έκαναν ουσιαστικά τον Κοτάρσκι να αισθάνεται θεατής του αγώνα. 

Οι «ασπρόμαυροι» που μέχρι και τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό είχαν τρομακτικά κενά στα μετόπισθεν, εμφανίστηκαν τόσο συμπαγείς όσο ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής περιόδου και δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά τους. Πού μπορούμε να αποδώσουμε αυτή την εντυπωσιακή αλλαγή προς το καλύτερο του ΠΑΟΚ; Μία εξήγηση, προφανώς, είναι ότι χρησιμοποιήθηκε μία ενδεκάδα χωρίς ούτε μία καλοκαιρινή μεταγραφή και άρα με παίκτες που είχαν ομοιογένεια και γνώριζαν ο ένας τα χνώτα του άλλου. Μία δεύτερη, έρχεται από την απόδοση του Μπάμπα και του Ότο. 

Ο Γκανέζος άφησε πίσω τις μέτριες προηγούμενες φετινές εμφανίσεις και φόρεσε το καλό… κοστούμι της περσινής περιόδου, παίρνοντας επιβράβευση για την παρουσία του, το σεντερφορίσιο γκολ που σημείωσε αν και αριστερός μπακ (λόγω VAR δεν πανηγύρισε και ένα δεύτερο). Ο Ισπανός, από την άλλη, έκανε ένα από τα πιο μεστά παιχνίδια του από τη μέρα που ήρθε στην Τούμπα και μακάρι αυτό να συνιστά και το restart για να δούμε τον παίκτη που έκανε καριέρα στην Γουλβς. Τα άκρα του ΠΑΟΚ «έσφιξαν», Κουλιεράκης και Κεντζιόρα ήταν ένα κλικ πιο συντηρητικοί στο παιχνίδι τους σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και από την στιγμή που η μεσοεπιθετική τριάδα Τάισον-Ντέλιας-Ζίβκοβιτς και ο Μπράντον (τον εκθείασαν τόσο ο Λουτσέσκου, όσο και ο προπονητή της Σάμροκ) έπαιξαν με τις μηχανές στο φουλ, το 4-0 θα μπορούσε να είχε έρθει και χωρίς την αποβολή του Χόνοχαν. Θα έλεγε κανείς ότι πιο καθοριστική στιγμή κατά μία έννοια ήταν το αυτογκόλ του Κλίρι, κυρίως για το χρονικό σημείο στο οποίο ήρθε.

Η εκτέλεση του Τάισον και το πρώτο γκολ του Ντέλια

Υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία να κρατήσει κανείς από τον αγώνα. Καταρχάς, την εκτέλεση του Τάισον στο 2-0 που είναι για να διδάσκεται στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ. Τώρα, το πώς έχασε το δεύτερο προσωπικό τέρμα λίγα λεπτά μετά από το σλάλομ του Κωνσταντέλια, είναι ένα καλό ερώτημα, αλλά και μία απόδειξη ότι στο ποδόσφαιρο αν λίγο χάσεις την συγκέντρωσή σου μπορείς να χάσεις και το πιο σίγουρο γκολ. Όσο για τον Ντέλια, από το ματς με τον Πανσερραϊκό είχε δείξει ότι βρίσκει τον ρυθμό του και το πανέμορφο τέρμα με άψογο πλασέ που πέτυχε, σπάζοντας το ρόδι για φέτος, θα τον βοηθήσει να πάρει ακόμη μεγαλύτερη φόρα για τη συνέχεια. Το έχουμε επισημάνει δεκάδες φορές, ο καλός Κωνσταντέλιας έχει τέτοια ποιότητα και έμπνευση στο παιχνίδι του που δεν μπορεί κανείς να συγκριθεί μαζί του. Κατά την προσωπική άποψή μου, πάντως, και χωρίς να μειώνω την προσφορά Τάισον-Ντέλια-Μπράντον, ο πιο πολύτιμος παίκτης του ματς ήταν ο Ζίβκοβιτς, γιατί ήταν ο κινητήριος μοχλός του ΠΑΟΚ και ο παίκτης που συνεχώς δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του, ενώ δεν σταματούσε να πιέζει όταν η μπάλα ήταν σε πόδια αντιπάλων.

Η αποθέωση που άξιζε το παλικάρι από τα Χανιά

Τίποτε, όμως, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις μαγικές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Κουλιεράκη που χάρισε η χθεσινή βραδιά. Η αποθέωση του Χανιώτη στόπερ από την προθέρμανση μέχρι το standing ovation και τον χορό μπροστά στην θύρα 4 στο φινάλε του ματς, είναι εικόνες που θα υπάρχουν στην μνήμη όλων των οπαδών του ΠΑΟΚ και ειδικά των μικρών παιδιών που έχουν είδωλο τον νεαρό στόπερ. Ακόμη και η λάθος επιλογή του Τσάλοφ (ενός πολύ καλού φορ, με καίριες τοποθετήσεις μέσα στην περιοχή και ικανότητα να απειλεί με το κεφάλι) να επιμείνει στην εκτέλεση του πέναλτι το οποίο έχασε, ανέδειξε το μεγαλείο ψυχής του «Κούλιε». Μόλις είδε το πέναλτι να χάνεται, αυτό το αντράκι από την Κρήτη χειροκρότησε για να δώσει ώθηση στον συμπαίκτη του και ζήτησε από την Τούμπα να κάνει το ίδιο και αυτή. Πραγματική ψυχάρα ο Κουλιεράκης, απέδειξε ότι ακόμη και στο αντίο του βάζει πιο πάνω το καλό της ομάδας: Αναγνώρισε το κέρδος που θα είχε ο ΠΑΟΚ να πετύχει το παρθενικό γκολ του ο παίκτης που ήρθε για βασικός φορ και έκανε πίσω στην εκτέλεση πέναλτι και όταν ο Ρώσος στράικερ το έχασε του έδειξε απλόχερα την στήριξή του. Φαντάζομαι με καθαρό μυαλό σήμερα, ο Τσάλοφ θα αναγνωρίσει, όχι δημόσια δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά απέναντι στον συμπαίκτη του ότι έπρεπε να εκτελέσει εκείνος το πέναλτι και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσει την προτροπή Λουτσέσκου να μην πιέζεται υπερβολικά για να πετύχει γκολ. Είναι ικανός επιθετικός, φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού, και τα γκολ θα έρθουν.

Όσο για τον Κουλιεράκη, εκτιμώ ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει πολύ καλό παίκτη για τη αντικατάστασή του, όμως, η αλήθεια είναι την ψυχή του Χανιώτη στόπερ είναι πολύ δύσκολο να την βρει. Είναι ένα αντράκι που φωνάζει ότι έχει στοιχεία ηγέτη που πάντα βάζει το καλό της ομάδας πιο πάνω από οτιδήποτε άλλο και θυσιάζεται γι΄ αυτό.

Υ.Γ. Εχουμε μέρες να αναλύσουμε την παρουσία του ΠΑΟΚ στο league stage του Europa League. Ας κάνει την δουλειά στα ματς με Παναιτωλικό και την ρεβάνς στην Ιρλανδία και εδώ είμαστε...  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.