Η πρώτη αντίδραση Μπελέρη μετά την αποφυλάκιση

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2024

Την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προανήγγειλε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος αφέθηκε τελικά ελεύθερος μετά από 16 μήνες φυλάκισης.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την αποφυλάκισή του, την οποία ενέκρινας οι δικαστικές αρχές τις Αλβανίας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε ελεύθερος και υπερήφανος, αν και όχι χαρούμενος, καθώς το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν έχει αποκατασταθεί.

«Μετά από 16 μήνες συνεχόμενης κράτησης, είμαι πλέον ελεύθερος και υπερήφανος, αλλά σίγουρα όχι χαρούμενος. Γιατί το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν αποκαταστάθηκαν, οι θεσμοί δεν λειτούργησαν, η Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε με τον τρόπο που έπρεπε. Η σημερινή απόφαση αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της δικαίωσης που περιμένει μπροστά μας.

Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει. Είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς. Αλλά και πλέον, ασκώντας τα καθήκοντα του Έλληνα Ευρωβουλευτή, θα μπορώ να εστιάσω στα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και κράτους Δικαίου, χωρίς φόβο παρά μόνο με πάθος. Σήμερα, θα βρεθώ ανάμεσα στα αδέρφια μου στη Χιμάρα. Εκεί όπου ξεκίνησε η περιπέτεια μου και θεωρώ μόνο σωστό να βρίσκομαι», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Φρέντι Μπελέρης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την απόφαση να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά και τους Άγγελο Συρίγο και Σταύρο Παπασταύρου για την αμέριστη συμπαράσταση τους. 

«Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που όλον αυτόν τον καιρό μου έδωσαν τη δύναμη να μη λυγίσω, να αντέξω και να συνεχίσω να μάχομαι», σημείωσε ακόμη. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.